Νοσοκομείο Αγρινίου: Προκηρύσσονται οι Συντονιστές Διευθυντές σε ΜΕΘ και Καρδιολογική

Η ΜΕΘ και Καρδιολογική στο Νοσοκομείο Αγρινίου πήραν αντίστοιχες θέσεις για Διευθυντές μετά από απόφαση του Υπουργείου Υγείας.

Το Υπουργείο Υγείας άναψε το πράσινο φως για να προκηρυχθούν θέσεις ειδικευμένων ιατρών κλάδου Ε.Σ.Υ. στο βαθμό Συντονιστή Διευθυντή.Με απόφαση του υφυπουργού Υγείας Μάριου Θεμιστοκλέους προκηρύσσονται 56 θέσεις «Συντονιστών Διευθυντών» σε τμήματα νοσοκομείων όλης της χώρας. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται και δύο θέσεις που αφορούν το Νοσοκομείο Αγρινίου και μάλιστα ίσως τα πιο νευραλγικά τμήματά του.

Συγκεκριμένα προκηρύσσεται η θέση του Διευθυντή της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Αγρινίου, καθώς επίσης και η θέση του Διευθυντή της Καρδιολογικής Κλινικής.

Η προκήρυξη της θέσης Διευθυντή στην Καρδιολογική Κλινική αξίζει να σημειωθεί ότι είναι ζωτικής σημασίας, προκειμένου με την κάλυψή της να γίνει εφικτή και η λειτουργία Αιμοδυναμικού Εργαστηρίου στο Νοσοκομείο Αγρίνιου, κάτι για το οποίο δεσμεύτηκε πρόσφατα από το βήμα της Βουλής ο Υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης. Όσον αφορά την πολύπαθη ΜΕΘ στο Νοσοκομείο Αγρινίου αξίζει να σημειωθεί ότι πρόσφατα είχε προκηρυχθεί θέση Επιμελητή για τη Μονάδα, ωστόσο απέβη άγονη καθώς δεν υπήρξε ενδιαφέρον. Η κάλυψη όμως της θέσης του Διευθυντή της ΜΕΘ, που προκηρύσσεται τώρα αναμένεται να ξεκλειδώσει και το ενδιαφέρον για την κάλυψη και των υπόλοιπων οργανικών θέσεων της Μονάδας.

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην απόφαση η προθεσμία υποβολής αιτήσεων στην ηλεκτρονική διεύθυνση esycoordinatingdirectors.moh.gov.gr αρχίζει στις 14-10-2024 ώρα 12.00 (μεσημέρι) και λήγει στις 29-10-2024 ώρα 12.00 (μεσημέρι). Οι αποφάσεις προκηρύξεων των Νοσοκομείων για τις παραπάνω θέσεις πρέπει να έχουν εκδοθεί, αναρτηθεί στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ και αποσταλεί ηλεκτρονικά στη διεύθυνση dpnp_a@moh.gov.gr, το αργότερο μέχρι και την 10η/10/2024. Απαραίτητη προϋπόθεση για την έκδοση της απόφασης προκήρυξης των ανωτέρω θέσεων είναι η μη δέσμευσή τους με οποιοδήποτε τρόπο.

Ακολουθήστε το agrinioculture.gr στο GoogleNews και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από το Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία στο ΑγρίνιοCulture.gr