Γιατί ο Δούκας είχε καλύτερο «πέρασμα» στην Αιτωλοακαρνανία

Η εξήγηση για τα «τσιμπημένα» στην Αιτωλοακαρνανία ποσοστά Δούκα

Ο Χάρης Δούκας μπορεί να έχασε στο τέλος τις εκλογές του ΠΑΣΟΚ, αλλά με το 40% εγγράφει «υποθήκες» για το πολιτικό του μέλλον. Που ισχυροποιηθούν πολύ περισσότερο αν επιδείξει κάποιο άξιο αναφοράς έργο στο Δήμο Αθηναίων.

Αξίζει πάντως να παρατηρήσουμε ότι εδώ στα Δυτικά ο Χάρης Δούκας είχε μια από τις καλύτερες επιδόσεις του σε όλη τη χώρα. Στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας ο Νίκος Ανδρουλάκης έλαβε το 52,97% έναντι 47,03% του Χάρη Δούκα. Αντίστοιχα και στην Αιτωλοακαρνανία όπου η εκλογική επίδοση του Χάρη Δούκα ήταν αρκετά καλύτερη καθώς απείχε από το Νίκο Ανδρουλάκη λιγότερες από 200 ψήφους (2659 έναντι 2830).

Οι επιδόσεις αυτές σίγουρα δεν είναι τυχαίες . Αν μάλιστα παρατηρήσει κανείς ότι ο Χάρης Δούκας έχασε και στο “γήπεδό” του, καθώς στην περιφέρεια Αττικής συγκέντρωσε 39,61%.

Σίγουρα μια εξήγηση για τις υψηλές επιδόσεις του Χάρη Δούκα στην περιοχή υπάρχει η βασική εξήγηση στην τοπική ανθρωπογεωγραφία του κόμματος, καθώς αρκετά στελέχη αποδείχθηκε ότι τον στήριξαν. Όμως επειδή αυτό έγινε παρασκηνιακά και όχι ανοικτά, ό,τι και να επικαλεστούμε θα μας διαψεύσουν. Υπάρχει όμως και μια εξήγηση που έχει να κάνει με την κοινωνία στη Δυτική Ελλάδα και στην Αιτωλοακαρνανία, καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ παρά την καθίζησή του και στις εθνικές εκλογές του 2023 και στις ευρωεκλογές στην περιοχή κινήθηκε σε ποσοστά αρκετά πάνω από τον πανελλαδικό μέσο όρο του.

Και καθώς ο Χάρης Δούκα «συριζίζει» η υποψηφιότητά του είχε μεγαλύτερο πέρασμα στην περιοχή ανεξάρτητα από τις «γραμμές» που θα έδιναν κάποιοι τοπικοί παράγοντες και παραγοντίσκοι…

Ακολουθήστε το agrinioculture.gr στο GoogleNews και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από το Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία στο ΑγρίνιοCulture.gr