Προκηρύσσονται όλα τα κενά της ΜΕΘ Αγρινίου

Τρεις θέσεις γιατρών κατανέμει στο Νοσοκομείο Αγρινίου το Υπουργείο Υγείας μέσα από την τελευταία του προκήρυξη που αφορά 298 θέσεις ειδικευμένων ιατρών κλάδου Ε.Σ.Υ. επί θητεία, διαφόρων βαθμών και ειδικοτήτων, σε νοσοκομεία του Ε.Σ.Υ. και το ΕΚΑΒ.

Συγκεκριμένα προκηρύσσεται μια θέση Αναισθησιολόγου (Επιμελητής Α’) και δύο θέσεις Επιμελητών Β’ για τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Αγρινίου.

Υπενθυμίζεται ότι όσον αφορά την πολύπαθη ΜΕΘ στο Νοσοκομείο Αγρινίου προ ημερών προκηρύχθηκε και θέση του Συντονιστή Διευθυντή. Έτσι προκηρύσσονται όλα τα κενά της ΜΕΘ Αγρινίου. Η κάλυψη αυτής της θέσης αναμένεται να ξεκλειδώσει και το ενδιαφέρον για την κάλυψη και των υπόλοιπων οργανικών θέσεων της Μονάδας. Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόσφατα είχε προκηρυχθεί θέση Επιμελητή Β’ για τη Μονάδα, ωστόσο απέβη άγονη καθώς δεν υπήρξε ενδιαφέρον.

Πλέον όμως το Υπουργείο Υγείας φαίνεται ότι στοχεύει στην κάλυψη του συνόλου των κενών οργανικών θέσεων στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Αγρινίου. Καθώς υπενθυμίζεται ότι για μεγάλο χρονικό διάστημα μετακινούνται εντατικολόγοι από άλλες περιοχές προκειμένου να μην αναστείλει τη λειτουργία της η Μονάδα λόγω της υποστελέχωσης.

Η επάνοδος της ΜΕΘ στην κανονικότητα είναι απόλυτη ανάγκη όχι μόνο για τη σωστή λειτουργία της Μονάδας, που θα έπρεπε να είναι αυτονόητη, αλλά και για τη μελλοντική αύξηση της δυναμικότητάς της. Εξάλλου, μόλις πρόσφατα τραυματίας τροχαίου διακομίσθηκε στην Καλαμάτα, καθώς δεν υπήρχε διαθέσιμη κλίνη ΜΕΘ ούτε στο Αγρίνιο, ούτε στα γειτονικά Νοσοκομεία.

Καμία θέση για το Μεσολόγγι

Την ίδια ώρα όμως προβληματισμός επικρατεί στο Μεσολόγγι για το γεγονός ότι στο Νοσοκομείο Μεσολογγίου που επίσης αντιμετωπίζει μεγάλα προβλήματα υποστελέχωσης δεν κατανεμήθηκε ούτε μια από τις 298 θέσεις που προκηρύσσει το Υπουργείο.

Πάντως οι υγειονομικοί της περιοχής διαμαρτύρονται συνεχώς για την υποστελέχωση των Νοσοκομείων Αγρινίου και Μεσολογγίου. Η τοπική Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών, που απεργεί την Πέμπτη μιλά για 56 συνολικά κενές οργανικές θέσεις γιατρών (34 στο ΓΝ Αγρινίου και 22 στο ΓΝ Μεσολογγίου) και επισημαίνει ότι «οι ελάχιστες προσλήψεις μόνιμων γιατρών δεν αναπληρώνουν ούτε καν τις συνταξιοδοτήσεις, πόσο μάλλον τα τραγικά κενά των απαρχαιωμένων οργανισμών στα νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας».

Περιμένοντας το ενδιαφέρον των γιατρών

Σε κάθε περίπτωση αν δεν αυξηθεί το ενδιαφέρον των γιατρών για τις θέσεις που προκηρύσσονται πανελλαδικά, θα είναι αδύνατον να υπάρξει βελτίωση των δημόσιων δομών υγείας.«Ευελπιστούμε ότι τα πρόσφατα σημαντικά ενισχυμένα οικονομικά κίνητρα που θεσπίστηκαν για τους ιατρούς κλάδου ΕΣΥ που υπηρετούν σε προβληματικές και άγονες περιοχές θα προσελκύσουν το ενδιαφέρον του ιατρικού προσωπικού της χώρας μας, ώστε να ανταποκριθεί στο κάλεσμα του Υπουργείου Υγείας και να καλυφθούν οι θέσεις στις περιοχές αυτές» αναφέρει σε σχετική του δήλωση ο Υπ. Υγείας Αδ. Γεωργιάδης με αφορμή τη συγκεκριμένη προκήρυξη.

Υπενθυμίζεται ότι το Αγρίνιο εντάσσεται στις άγονες περιοχές κατηγορίας «Β» και σε αυτή την περίπτωση πλέον για τους γιατρούς προβλέπεται να λαμβάνουν, επιπλέον του βασικού μισθού τους, 2.400 ευρώ μεικτά ετησίως και για 18 συγκεκριμένες ειδικότητες προβλέπονται επιπλέον 4.800 ευρώ.

Ακολουθήστε το agrinioculture.gr στο GoogleNews και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από το Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία στο ΑγρίνιοCulture.gr