Ο Δήμος Αγρινίου συντονίζει και άλλους Δήμους για τις Ενεργειακές Κοινότητες

Την πρωτοβουλία να υπάρξει κοινή παρέμβαση των Δήμων της χώρας που βρίσκονται εδώ και καιρό έτοιμοι να προχωρήσουν τις Ενεργειακές τους Κοινότητες παίρνει σύμφωνα με πληροφορίες του ΑγρίνιοCulture.gr o Δήμος Αγρινίου.

Όπως η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας ετοιμάζεται να αντιδράσει ακόμη και με ένδικα μέσα για το γεγονός ότι δεν δόθηκαν έως τώρα όροι σύνδεσης στο ενεργειακό project των φορέων της Δυτικής Ελλάδας, έτσι και ο Δήμος Αγρινίου σχεδιάζει να προβεί σε ανάλογη κίνηση σε συντονισμό με άλλους Δήμους ανά την Ελλάδα. Βέβαια οι Δήμοι που έχουν προχωρήσει το σχεδιασμό τους τόσο πολύ ώστε να περιμένουν όρους σύνδεσης είναι λίγοι ανά την Ελλάδα, όπως ο Δήμος Βόλου, ο Δήμος Καβάλας και μερικοί ακόμη. Ωστόσο ο Δήμαρχος Αγρινίου, λόγω και της θέσης του στην ΚΕΔΕ ως β’ αντιπρόεδρος, θα προσπαθήσει να συντονίσει τους Δήμους της χώρας, ώστε να αντιδράσουν από κοινού και να υλοποιηθεί αυτό που εξάλλου είναι συνολικά αίτημα της ΚΕΔΕ.

Εκπεφρασμένη θέση της ΚΕΔΕ είναι ότι μπορεί το πρόγραμμα “Απόλλων” του ΥΠΕΝ να κινείται σε θετική κατεύθυνσης, όμως οι Δήμοι που έχουν προχωρήσει την υπόθεση των Ενεργειακών τους Κοινοτήτων θα πρέπει να πάρουν κατά προτεραιότητα όρους σύνδεσης. Aυτό πλέον θα επιδιωχθεί μέσω προσφυγής πιθανότατα έναντι της ΡΑΕ και έπεται συνέχεια αναλόγως των εξελίξεων. Τα κοινά βήματα των Δήμων αναλαμβάνει λοιπόν να συντονίσει ο Γιώργος Παπαναστασίου.

Ακολουθήστε το agrinioculture.gr στο GoogleNews και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από το Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία στο ΑγρίνιοCulture.gr