Λαθραίο καπνό μέσω του ΚΤΕΛ Αιτωλοακαρνανίας ανακάλυψε η ΑΑΔΕ

50 κιλά βρήκαν οι ελεγκτές στην αποθήκη του ΚΤΕΛ Αιτωλοακαρνανίας στο σταθμό του Κηφισού

Εκτεταμένοι έλεγχοι διενεργήθηκαν στα τελωνεία της χώρας κατά το διάστημα Ιουνίου – Σεπτεμβρίου 2024, στο πλαίσιο του επιχειρησιακού σχεδιασμού της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, καταγράφοντας σημαντικές επιτυχίες στην καταπολέμηση του λαθρεμπορίου και της παράνομης διακίνησης προϊόντων.

Ειδικότερα, οι ελεγκτές της ΑΑΔΕ κατάσχεσαν μεταξύ άλλων περίπου 395.000 ευρώ από αδήλωτα ρευστά διαθέσιμα, περισσότερα από ένα εκατομμύριο τεμάχια τσιγάρων και 95 kg καπνού, 660 λίτρα παράνομων αλκοολούχων προϊόντων και περισσότερα από 30.000 τεμάχια απομιμητικών προϊόντων.

Οι ελεγκτές της ΑΑΔΕ ανάμεσα στα άλλα αποκάλυψαν και το λαθρεμπόριο καπνού που γίνεται μέσω του ΚΤΕΛ Αιτωλοακαρνανία, ανακαλύπτοντας λαθραίες ποσότητες καπνού τόσο σε λεωφορείο της γραμμής στην Αθήνα, όσο και στην αποθήκη του ΚΤΕΛ Αιτωλοακαρνανίας στο σταθμού του Κηφισού στην Αθήνα.

Συγκεκριμένα σε έλεγχο στον χώρο των αποσκευών του λεωφορείου της γραμμής Βόνιτσας – Αθήνας στα διόδια του Ρίου-Αντιρρίου, με τη βοήθεια του σκύλου ανιχνευτή «King», βρέθηκε σαν ασυνόδευτο και κατασχέθηκε ένα δέμα με 6.5kg χύμα λεπτοκομμένου καπνού. Οι διαφυγόντες δασμοί και φόροι ανέρχονται στο ποσό των 1.425€.

Ενώ η Ελεγκτική Υπηρεσία Τελωνείων (ΕΛΥΤ) Αττικής από έλεγχο που πραγματοποίησε στους χώρους της αποθήκης του ΚΤΕΛ Αιτωλοακαρνανίας, στο σταθμό Κηφισού, αναφορικά με τα διακινούμενα ασυνόδευτα δέματα και αποσκευές, εντόπισε και κατάσχεσε λαθραία διακινηθείσα ποσότητα καπνικών προϊόντων βάρους περίπου 50kg.

Τέλος οι ελεγκτές της ίδιας υπηρεσίας εντόπισαν και λαθραία ποσότητα αλκοόλ. Σε έλεγχο στους χώρους της αποθήκης του ΚΤΕΛ Αιτωλοακαρνανίας στο σταθμό του Κηφισού, αναφορικά με τα διακινούμενα ασυνόδευτα δέματα και αποσκευές, εντοπίστηκε και δεσμεύτηκε ποσότητα περίπου 30lt αλκοολούχου υγρού.

Ακολουθήστε το agrinioculture.gr στο GoogleNews και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από το Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία στο ΑγρίνιοCulture.gr