Διαρροή – πρόκληση του τουρκικού ΥΠΕΞ πριν την συνάντηση Γεραπετρίτη- Φιντάν!

Πριν από λίγο, όπως μετέδωσε το δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού Ant1, υπήρξε διαρροή του τουρκικού υπουργείου εξωτερικών ενόψει της συνάντησης Φιντάν – Γεραπετρίτη!

Συγκεκριμένα, οι Τούρκοι διαρρέουν με θράσος ότι αντικείμενο διαπραγμάτευσης θα είναι και τα χωρικά ύδατα της Ελλάδας! Καθώς φυσικά και ο εναέριος χώρος με τις θαλάσσιες ζώνες.

Πρόκειται για μία ασύλληπτη πρόκληση η οποία γίνεται με την ανοχή του Μητσοτάκη. Τα χωρικά ύδατα δεν μπορεί ποτέ να τεθούν ως θέμα διαπραγμάτευσης, γιατί αποτελούν το σκληρό πυρήνα της εθνικής μας κυριαρχίας.

Και όμως ο Υπουργός Εξωτερικών με τη σύμφωνη γνώμη Μητσοτάκη, δέχεται να γίνει η συγκεκριμένη συνάντηση παρά την τουρκική θέση.

Πριν από λίγες ημέρες, με παρόμοιο τρόπο ο φύλαρχος των κατεχομένων, Τατάρ, ισχυρίστηκε μέσα στον ΟΗΕ ότι οποιαδήποτε συζήτηση για το κυπριακό θα πρέπει να συμπεριλαμβάνει την λύση δύο κρατών! Πράγμα το οποίο αποτελεί κατάφωρη παραβίαση των αποφάσεων του συμβουλίου ασφαλείας του ΟΗΕ. Και στις δύο περιπτώσεις η κυβέρνηση Μητσοτάκη σιώπησε. Δυστυχώς, η Τουρκία αποθρασύνεται με την ανοχή αν όχι την συνενοχή του Έλληνα πρωθυπουργού.

πηγή: newsbreak.gr

Ακολουθήστε το agrinioculture.gr στο GoogleNews και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από το Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία στο ΑγρίνιοCulture.gr