Κάλεσμα σε συγκέντρωση στη Γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου ενάντια στο αιολικό πάρκο στον Πατραϊκό

Στη συγκέντρωση ενάντια στη δημιουργία αιολικού πάρκου στον Πατραϊκό που θα πραγματοποιηθεί αύριο Σάββατο (19/10) στη Γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου καλεί το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου και η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων.

Η ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου Αγρινίου

«Με σύνθημα «Όχι στο αιολικό πάρκο στον Πατραϊκό – Φθηνό ρεύμα για όλο το λαό» η Επιτροπή Αγώνα Φορέων Δυτικής Ελλάδας προετοιμάζει δυναμική κινητοποίηση στη γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου, το Σάββατο 19/10, στις 17:30, με προσυγκέντρωση στις 17:00 στο Κάστρο του Ρίου.

Από την Αιτωλοακαρνανία θα αναχωρήσουν λεωφορεία, από το Αγρίνιο 3:30μμ, στο Εργατικό Κέντρο Αγρινίου (έναντι Πάρκου), από το Αιτωλικό 3:50 μμ, στον παλιό σταθμό των τρένων, από το Μεσολόγγι 4:00 μμ, μπροστά από τη ΔΕΗ.

Απαιτούμε να μη χωροθετηθεί και αδειοδοτηθεί υπεράκτιο αιολικό πάρκο στον Πατραϊκό κόλπο, προειδοποιώντας ότι μια αντίθεση απόφαση θα αποτελέσει «αιτία πολέμου» και η κυβέρνηση θα βρει απέναντί της όλη την περιοχή, όπως ανέφερε ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, παραδίδοντας πρόσφατα, επικεφαλής αντιπροσωπείας των φορέων, σχετικό ψήφισμα στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου – Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου.

Οι φορείς, μέχρι στιγμής έχουν ξεπεράσει τους 170 και καθημερινά πληθαίνουν οι δηλώσεις συμμετοχής στην κινητοποίηση από ολόκληρη τη Δυτική Ελλάδα. Ότι κέρδισε ο λαός μας, το κέρδισε με τους αγώνες του!»

Η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Αιτωλοακαρνανίας περιλαμβάνει δήλωση του Γιάννη Καρναβιά, αντιπροέδρου του ΔΣ της ΟΑΣ, με την οποία απευθύνει κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στην κινητοποίηση.

Απευθύνουμε κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στη μεγάλη κινητοποίηση στη Γέφυρα Ρίου-Αντιρίου, ενάντια στα σχέδια εγκατάστασης γιγαντιαίου αιολικού πάρκου μέσα στον Πατραϊκό Κόλπο, που επιχειρείται από την κυβέρνηση.

Την ώρα που οι εργαζόμενοι, οι βιοπαλαιστές αγρότες και κτηνοτρόφοι στενάζουν από την ακρίβεια, που πληρώνουμε υπέρογκα ποσά για να ποτίζουμε τα χωράφια μας και να ‘χουμε ρεύμα στις στάνες μας, στενάζοντας από τις αυξήσεις και ενώ μας δηλώνουν προκλητικά ότι δεν υπάρχουν χρήματα για την ικανοποίηση των αιτημάτων μας, κυβέρνηση, ΕΕ και τα κόμματα που στηρίζουν αυτήν την πολιτική, επιδοτούν με πακτωλούς χρημάτων τέτοιου είδους σχεδιασμούς.

Πρόκειται για σχέδια που εντάσσονται στη λεγόμενη πολιτική «απελευθέρωσης» της Ενέργειας, που επιδοτεί με «ζεστό» χρήμα μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους και σε αυτόν τον κλάδο και δεν βρίσκει δεκάρα τσακιστή να δώσει στα αιτήματά μας για αφορολόγητο πετρέλαιο, αναπλήρωση εισοδημάτων μας από ζημιές, αποζημιώσεις και για άλλα καθημερινά μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε.

Οι γιγαντιαίες εγκαταστάσεις που αναμένεται να γεμίσουν τον Πατραϊκό θα πλήξουν τη θάλασσα, το οικοσύστημά της, αλλά και τους ψαράδες, αφού θα μειωθεί και το πεδίο που θα μπορούν να ασκούν τη δραστηριότητά τους.

Όχι στο αιολικό πάρκο στον Πατραϊκό – Φθηνό ρεύμα για όλο το λαό!

Ακολουθήστε το agrinioculture.gr στο GoogleNews και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από το Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία στο ΑγρίνιοCulture.gr