Κέντρο Πρόληψης «Οδυσσέας»: Δύο νέα προγράμμα για μαθητές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

Πρόγραμμα Ευαισθητοποίησης & Εκπαίδευσης σε μαθητές Β/θμιας Εκπαίδευσης με θέμα: «Συντροφική Βία στις Εφηβικές Σχέσεις»

Σκοπός του προγράμματος είναι η αναγνώριση των μορφών βίας στις εφηβικές – συντροφικές σχέσεις καθώς και η απόκτηση γνώσεων και δεξιοτήτων για την ενδυνάμωση των εφήβων στην προαγωγή και δημιουργία υγειών σχέσεων.Βασισμένο στο υλικό της Γενικής Γραμματείας Δημογραφικής & Οικογενειακής Πολιτικής & Ισότητας των φύλων «Οδηγός Πρόληψης της συντροφικής Βίας σε Εφήβους» και  του Μεσογειακού Ινστιτούτου Μελετών Κοινωνικού Φύλου της Κύπρου από το πρόγραμμα Daphne IIΙ «Youth 4 Youth»

Οι θεματικές ενότητες που περιλαμβάνονται είναι : Μύθοι και πραγματικότητα για την βία, Απόψεις – Αντιλήψεις για τις σχέσεις, Δεξιότητες επικοινωνίας, Χαρακτηριστικά Υγιών σχέσεων.

Το πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί σε 4 εβδομαδιαίες συναντήσεις διάρκειας 2 διδακτικών ωρών και απευθύνεται σε μαθητές Γ Γυμνασίου, Α & Β Λυκείου, Γυμνασίων & Λυκείων Π.Ε. Αιτ/νίας και θα υλοποιηθεί στο χώρο της σχολικής μονάδας κατά την διάρκεια του ωρολογίου προγράμματος.

Υπεύθυνοι Προγράμματος :

  • Χαράλαμπος ΛουκίδηςΨυχολόγος MSc, Επιστημονικό Στέλεχος Κ.Π. «ΟΔΥΣΣΕΑΣ»
  • Ιωάννα Σταθοπούλου, Κοινωνική Λειτουργός, MSc, Επιστημονικό Στέλεχος  ΚΠ «ΟΔΥΣΣΕΑΣ»

Αιτήσεις μπορείτε να στέλνετε MONO HΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ, (κατεβάστε την αίτηση) στην διεύθυνση odysse@agr.forthnet.gr από Πέμπτη 17/10 έως και Πέμπτη 31/10 (τηλέφωνα επικοινωνίας: 26410-55275, 26410-28770)

Η Επιστημονικά & Διοικητικά Υπεύθυνη
Dr Αθανασία Δημητρίου

Πρόγραμμα Ψυχικής Ανθεκτικότητας για μαθητές με θέμα: «Ένα εμπόδιο, μια ευκαιρία»

Σκοπός του προγράμματος είναι η καλλιέργεια δεξιοτήτων ανάπτυξης υγειών σχέσεων, η αναγνώριση και διαχείριση των συναισθημάτων τους, η εξεύρεση θετικών λύσεων σε δύσκολες καταστάσεις.Το πρόγραμμα είναι βασισμένο σε υλικό του Ευρωπαϊκού προγράμματος RESCUR : Ένα πρόγραμμα για την ψυχική ανθεκτικότητα του Πανεπιστημίου της Μάλτας, του Πανεπιστημίου Κρήτης κ.α.

Το πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί σε 4 εβδομαδιαίες συναντήσεις (1 συνάντηση/15 ημέρες) διάρκειας 2 διδακτικών ωρών και απευθύνεται στους μαθητές Ε’ & ΣΤ’ των Δημοτικών Σχολείων  της Π.Ε Αιτ/νίας και θα υλοποιηθεί στο χώρο της σχολικής μονάδας κατά την διάρκεια του ωρολογίου προγράμματος.

Υπεύθυνοι Προγράμματος :

  • Ιωάννα Σταθοπούλου, Κοινωνική Λειτουργός, MSc, Επιστημονικό Στέλεχος ΚΠ
  • Χαράλαμπος Λουκίδης, Ψυχολόγος, MSc, Επιστημονικό Στέλεχος ΚΠ

Αιτήσεις μπορείτε να στέλνετε MONO HΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ, (κατεβάστε την αίτηση) στην διεύθυνση odysse@agr.forthnet.gr από Πέμπτη 17/10 έως και Πέμπτη 31/10 (τηλέφωνα επικοινωνίας: 26410 55275, 26410 28770).

Η Επιστημονικά & Διοικητικά Υπεύθυνη
Dr Αθανασία Δημητρίου

Ακολουθήστε το agrinioculture.gr στο GoogleNews και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από το Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία στο ΑγρίνιοCulture.gr