Ξεκινά η κατασκευή του καταφύγιου για τα αδέσποτα στο Δήμο Αγρινίου

Ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου υπέγραψε σύμβαση για την «Κατασκευή καταφύγιου αδέσποτων ζώων συντροφιάς του Δήμου Αγρινίου», προϋπολογισμού 650.000€.

Το υπό ανέγερση κτιριακό συγκρότημα, 40 θέσεων, περιλαμβάνει όλους τους λειτουργικούς και βοηθητικούς χώρους που απαιτούνται, δηλαδή κτίριο διοίκησης με ιατρείο, μαγειρείο, αποθήκη τροφίμων, αίθουσα απομόνωσης ζώων, WC και αίθουσα προσωπικού, δύο ανεξάρτητα κτίρια για την φιλοξενία των ζώων με τους αύλειους χώρους. Η ανέγερση του κτιρίου θα γίνει σε οικόπεδο εμβαδού 11.609,68 m2 στη θέση Κνούτες, σε εκτός σχεδίου περιοχή της Κοινότητας Στράτου.

«Πρόκειται για ένα σύγχρονο κτίριο το οποίο προορίζεται ως χώρος προσωρινής παραμονής αδέσποτων ζώων. Δυστυχώς, πολλά ζώα εγκαταλείπονται από τους ιδιοκτήτες τους χωρίς δεύτερη σκέψη. Στον Δήμο Αγρινίου υλοποιούμε πρόγραμμα διαχείρισης αδέσποτων ζώων που έχει ως βασικούς άξονες την περισυλλογή, την καταγραφή και τη σήμανση, τον εμβολιασμό, τη στείρωση, την αποπαρασίτωση, την περίθαλψη και τέλος την υιοθεσία ή επανατοποθέτησή τους στο φυσικό χώρο τους. Βασικός άξονας είναι η ενημέρωση των πολιτών και η εκπαίδευση των μαθητών. Είναι σημαντικό να λειτουργήσουμε ως κοινωνία ώστε να μην υπάρχουν αδέσποτα», ανέφερε ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου.

Ακολουθήστε το agrinioculture.gr στο GoogleNews και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από το Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία στο ΑγρίνιοCulture.gr