Μίλτος Ζαμπάρας: Να παραταθούν άμεσα οι συμβάσεις των εργαζόμενων στο Δασαρχείο Αμφιλοχίας

Την άμεση ανάγκη να καλυφθούν τα κενά στο Δασαρχείο Αμφιλοχίας αλλά και στα Δασαρχεία όλης της χώρας ανέδειξε ο Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας και Τομεάρχης Περιβάλλοντος & Ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Μίλτος Ζαμπάρας, μέσω αναφοράς του προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Σύμφωνα με την επιστολή του Δασάρχη Αμφιλοχίας, το Δασαρχείο αντιμετωπίζει μεγάλες ελλείψεις σε προσωπικό τόσο στον επιστημονικό όσο και στο διοικητικό τομέα. Μέσω των προγραμμάτων Κοινωφελούς Χαρακτήρα οι ωφελούμενοι κάλυπταν σημαντικές ανάγκες των Δασαρχείων όπου με την πάροδο του χρόνου αποκτούσαν την αναγκαία και πολύτιμη εμπειρία, ως εκ τούτου η παράταση του προγράμματος θα πρέπει να προχωρήσει άμεσα.

Τα τελευταία χρόνια με τα αποτελέσματα της κλιματικής κρίσης να είναι πλέον εμφανή και καταστροφικά, είναι απολύτως αναγκαίος και σημαντικός ο ρόλος των Δασαρχείων και για να λειτουργήσουν αποδοτικά και αποτελεσματικά χρειάζονται το αναγκαίο και εξειδικευμένο προσωπικό. Θα πρέπει να υπάρξουν προσλήψεις σε μόνιμο προσωπικό αλλά μέχρι να ολοκληρωθούν οι μόνιμες προσλήψεις θα πρέπει να υπάρξουν οι αναγκαίες παρατάσεις για το προσωπικό ορισμένου χρόνου για να υπάρξει πρόβλημα στην εύρυθμη λειτουργία των Δασαρχείων.

Ακολουθήστε το agrinioculture.gr στο GoogleNews και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από το Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία στο ΑγρίνιοCulture.gr