Σχίνος: Για το ένα Υπουργείο δεν υπάρχει πρόβλημα, για το άλλο υπάρχει…

Το Υπουργείο Υποδομών απάντησε ότι η καταγγελία των κατοίκων του Σχίνου Αγρινίου αναφορικά με τις εξόδους διαφυγής από τον οικισμό μετά την κατασκευή του νέου δρόμου “Αγρίνιο – Καρπενήσι” δεν ευσταθεί, όμως για το Υπουργείο Πολιτικής Προστασίας φαίνεται ότι υπάρχει πρόβλημα.

Στον ένα δρόμο, λέει το Υπουργείο Πολιτικής Προστασία δεν μπορούν να διέλθουν οχήματα άνω των 2,5t, άρα πυροσβεστικά και υδροφόρες και ο άλλος δρόμος είναι πλέον αποκλεισμένος με μπάρες ασφαλείας.

Αναλυτικά η απάντηση που υπογράφει ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Ευάγγελος Τουρνάς:
Σε απάντηση του ανωτέρω μέσου κοινοβουλευτικού ελέγχου, σας γνωρίζουμε ότι εκ μέρους της Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης Δυτικής Ελλάδας υπήρξε έγγραφη ενημέρωση προς το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας, τόσο του Δήμου Αγρινίου, όσο και της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας, όπου επισημάνθηκε ότι η βόρεια είσοδος του χωριού Σχίνος είναι αποκλεισμένη από μπάρες ασφαλείας.

Κατά συνέπεια, είναι αδύνατη η πρόσβαση υδροφόρων πυροσβεστικών οχημάτων στο εν λόγω σημείο, στον δε έτερο δρόμο (Επαρχιακή οδός Ελληνικού – Καμαρούλας) της νότιας εισόδου, τα οχήματα άνω των
2,5t έχουν πρόσβαση στον οικισμό Σχίνο έως ένα σημείο, λόγω περιορισμένου πλάτους του δρόμου και πυκνής βλάστησης.

Ακολουθήστε το agrinioculture.gr στο GoogleNews και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από το Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία στο ΑγρίνιοCulture.gr