Ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ με τους πολλούς kasselistas

Δεν χρειάζεται να έχει κανείς μαντικές ικανότητες για να αντιληφθεί πως αυτό το συνεχές μπάχαλο που επικρατεί στα εσωκομματικά του ΣΥΡΙΖΑ -ουσιαστικά από την ήττα των εθνικών εκλογών του 2023 μέχρι σήμερα- έχει καθετοποιηθεί και από την Κουμουνδούρου έχει φτάσει μέχρι τις τοπικές οργανώσεις του κόμματος και στην πιο απομακρυσμένη περιοχή. Όταν λοιπόν αυτό το μπάχαλο συναντάει και τις τοπικές ιδιαιτερότητες τότε τα πράγματα γίνονται ακόμη πιο περίπλοκα και πιο ενδιαφέροντα.

Στην Αιτωλοακαρνανία φαίνεται πως υπάρχει μία σημαντική απόσταση ανάμεσα στα περισσότερα τοπικά στελέχη που έχουν απομείνει στις γραμμές του ΣΥΡΙΖΑ και τον τοπικό βουλευτή Μίλτο Ζαμπάρα.

Πλέον σε αντίθεση με ό,τι συμβαίνει στα κεντρικά όργανα του κόμματος σε τοπικό επίπεδο οι kasselistas φαίνεται ότι είναι περισσότεροι. Την ίδια στιγμή όμως ο τοπικός βουλευτής έχει ταχθεί με το μέρος των 87, άσχετα αν δεν προεξάρχει ο ίδιος των επιθέσεων σε βάρος του Στέφανου του… σκέτου. Οι kasselistas της Aιτωλοακαρνανίας είναι σε μεγάλο βαθμό άνθρωποι που ήρθαν στο ΣΥΡΙΖΑ ή ενεργοποιήθηκαν στα κομματικά όργανα πολύ αργότερα, περίπου την ίδια εποχή που συριζοποιήθηκε και ο Θάνος Μωραΐτης. Ο σημερινός διευθυντής της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος προέκυψε ουσιαστικά από το πουθενά, όπως και ο Κασσελάκης, καθώς στις τελευταίες εκλογές ήρθε τέταρτος σε σταυρούς. Ωστόσο όντας παλιός στο πολιτικό κουρμπέτι είχε φροντίσει από την περίοδο Τσίπρα σε μεγάλο βαθμό με έχει αρκετούς δικούς του ανθρώπους στα τοπικά όργανα.

Οι μωραϊτικοί λοιπόν kasselistas από τη μία και ο τοπικός βουλευτής από την άλλη… Αυτό είναι περίπου σήμερα το σκηνικό στον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ. Αλλά βεβαίως τα πράγματα δεν είναι δραματικά, αν τυχόν δεν υπάρξει νέα διάσπαση στο ΣΥΡΙΖΑ, ο Μωραΐτης και οι μωραϊτικοί kasselistas θα «κολλήσουν» στο επόμενο αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ, οπότε όλα καλά…

Ακολουθήστε το agrinioculture.gr στο GoogleNews και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από το Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία στο ΑγρίνιοCulture.gr