Το «χτύπημα» Ανδρουλάκη στη Σταρακά προηγήθηκε και ήταν ο Καλλιακμάνης

Με αναγκαστική και για τις δύο πλευρές συμβίωση μοιάζουν οι πολιτικές σχέσεις ανάμεσα στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Νίκο Ανδρουλάκη και τη βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας Χριστίνα Σταρακά.

Αυτό συμβαίνει εδώ και πολλούς μήνες πριν ακόμα το ΠΑΣΟΚ μπει σε τροχιά εσωκομματικών διεργασιών για την ανάδειξη νέου προέδρου. Ο Νίκος Ανδρουλάκης φαίνεται πως έχει δώσει το πράσινο φως στον υποψήφιο ευρωβουλευτή του κόμματος, Γιώργο Καλλιακμάνη, που κατάγεται από την Αιτωλακαρνανία να πλασάρεται πλέον ως υποψήφιος βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας.

Η εκλογική επίδοση του συνδικαλιστή αστυνομικού στην Αιτωλοακαρνανία ήταν εξαιρετικά καλή στις ευρωκλογές παίρνοντας, πάνω από 4.000 σταυρούς στο νομό και όντας λίγες δεκάδες σταυρούς πίσω από το Νίκο Παπανδρέου. Αυτή η επίδοση σημειωτέον ήρθε σε μία εκλογική αναμέτρηση, που η συμμετοχή ήταν η χαμηλότερη όλων των εποχών. Με μία αναγωγή λοιπόν στην περίπτωση των εθνικών εκλογών που λογικά θα έχουν και μεγαλύτερη συμμετοχή, ο συνδικαλιστής αστυνομικός που εκτελεί και χρέη πανελίστα σε γνωστή τηλεοπτική εκπομπή (εκπομπή συναισθημάτων κατά την παρουσιάστριά της), εκτιμάται ότι είναι απολύτως εφικτό να «χτυπήσει» μία εκλογική επίδοση σε σταυρούς ανάλογη με αυτήν την έβαλε τη Χριστίνα Σταρακά στη βουλή.

Η Χριστίνα Σταρακά στις εσωκομματικές εκλογές υποστήριξε το Χάρη Δούκα και αυτό φάνηκε και στους δύο γύρους των εσωκομματικών εκλογών του ΠΑΣΟΚ και κυρίως στην πρώτη Κυριακή. Μετά την επανεκλογή του Νίκου Ανδρουλάκη στην αρχηγία, η Χριστίνα Σταρακά θεωρητικά θα έπεφτε σε κάποιου τύπου δυσμένεια από τον πρόεδρο του κόμματος. Ωστόσο με δεδομένο πως το ΠΑΣΟΚ έχει έναν βουλευτή στο νόμο, η συμβίωση μαζί του μοιάζει αναγκαστική. Εξάλλου, η δυσμένεια για τη Χριστίνα Στάρακα ήρθε προκαταβολικά και είναι το ελευθέρας που έχει πάρει ο Γιώργος Καλλιακμλάνης να κινείται στο νομό προετοιμάζοντας την υποψηφιότητά του στις εθνικές εκλογές. Και βεβαίως από τη στιγμή που ο Νίκος Ανδρουλάκης έλαβε ιδιαίτερη υποστήριξη από τον πρώην βουλευτή του κόμματος Δημήτρη Κωνσταντόπουλο, δεν αποκλείεται όταν έρθει η ώρα των εκλογών οι κομματικές γραμμές να πάρουν κατεύθυνση και προς τη Ναύπακτο, εκτός από την ηρωική Μυρτιά Τριχωνίδας, το χωριό του Καλλιακμάνη.

Η φαινομενική υποβάθμιση της Χριστίνας Σταρακά από τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης στο τομέα Αθλητισμού και Νέα Γενιάς βρήκε την ίδια στην Κίνα σε αποστολή της Βουλής, αλλά δεν χρειάζεται να κάνει την… κινέζα ή την ξινή με την απόφαση του Νίκου Ανδρουλάκη. Αυτό είναι το λιγότερο, το «χτύπημα» Ανδρουλάκη στη Σταρακά ήταν ο Καλλιακμάνης. Και η βουλευτής είναι ήδη «τουρκάλα» με σπρώξιμο του Ανδρουλάκη στη διαφαινόμενη υποψηφιότητα Καλλιακμάνη.

Για το κόμμα που καθιέρωσε στην πολιτική ζωή τον όρο «συντροφικά μαχαιρώματα», αυτά είναι μάλλον καθημερινότητα. Και τον τόνο φυσικά τον έχει δώσει ο ίδιος ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ, που έφερε στο προσκήνιο ως πουλέν τον Καλλιακμάνη.

Ακολουθήστε το agrinioculture.gr στο GoogleNews και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από το Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία στο ΑγρίνιοCulture.gr