Φθινοπωρινή «μπόρα» για αγρότες

Βλέπω πολλά σύννεφα να μαζεύονται στον ορίζοντα για την κυβέρνηση, και όχι μόνο, που δεν ξέρω εάν το φθινόπωρο το περάσουμε… αβρόχοις ποσί!

Δεν ξέρω ακόμη πότε θα έρθει το μεγάλο μπαμ… αλλά θα έρθει, όταν γίνει αντιληπτό στην πράξη ότι για πρώτη φορά οι Έλληνες αγρότες δεν θα πάρουν προκαταβολές των αποζημιώσεων μέσα στον Οκτώβριο. Εάν επιβεβαιωθεί αυτό μιλάμε για πολύ σοβαρά αδιέξοδα ενόψει. Όχι μόνο για τη ρευστότητα των αγροτών, αλλά για όλη την περιφέρεια που θα υποστεί τις αλυσιδωτές συνέπειες της χρηματικής «ανομβρίας».

Το παράξενο

Τώρα θα μου πείτε ότι το αδιέξοδο ήταν μαθηματικώς βέβαιο με τη διάλυση του αρμόδιου οργανισμού για τις επιδοτήσεις, του ΟΠΕΚΕΠΕ την τελευταία 5ετία. Το παράξενο είναι ότι ο οργανισμός κατάφερε να βγει αλώβητος από διαδοχικές κρίσεις και μνημόνια, και μόλις η χώρα βγήκε στο ξέφωτο, καταρρέει. Πολύ παράξενο…

Λάθη

Βέβαια, γίνεται αγώνας δρόμου να υπάρξει πληρωμή της προκαταβολής του 2024 την πρώτη εβδομάδα του Νοεμβρίου. Αλλά η πίστωση φαίνεται να έρχεται με… λάθη. Μύλος δηλαδή, αφού θα ακολουθήσουν συνήθεις διορθώσεις, νέοι έλεγχοι και συμπληρωματικές πιστώσεις.

πηγή : ot.gr

Ακολουθήστε το agrinioculture.gr στο GoogleNews και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από το Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία στο ΑγρίνιοCulture.gr