Ερώτηση Σταρακά για την αποκατάσταση των πληγέντων στην Αιτωλοακαρνανία από την κακοκαιρία «Κασσάνδρα»

Τις τραγικές συνέπειες στην Αιτωλοακαρνανία από την κακοκαιρία «Κασσάνδρα» που έπληξε τη Δυτική Ελλάδα στις 5 Οκτωβρίου, οδηγώντας στην απώλεια ενός ανθρώπου που παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά στην περιοχή Λεπενού του Δήμου Αγρινίου, έφερε στη Βουλή με ερώτηση της η βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΠΑΣΟΚ Χριστίνα Σταρακά, ζητώντας παράλληλα την ουσιαστική στήριξη των πληγέντων εκ μέρους της Πολιτείας.

Όπως αναφέρει, «Τα φαινόμενα της κακοκαιρίας που ξέσπασε ξημερώματα Σαββάτου, 5 Οκτωβρίου, ήταν ιδιαίτερα έντονα σε Δ.Ε. του δήμου Αγρινίου όπως τις Δ.Ε. Στράτου, Παρακαμπυλίων, Παναιτωλικού, Παραβόλας και Μακρυνείας, καθώς επίσης και σε άλλα χωριά της Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας όπως το Ρίβιο, το Μπαμπαλιό, τη Μαλεσιάδα, τους Αμοργιανούς, την Πετρώνα και την Βαρετάδα. Συγκεκριμένα, χείμαρροι υπερχείλισαν, έσπασαν ρέματα, έκλεισαν δρόμοι ενώ άλλοι κόπηκαν στα δύο, πλημμύρισαν σπίτια, επιχειρήσεις, στάνες, αποθήκες, αγροτικές εγκαταστάσεις και καλλιέργειες.»

Συνεχίζοντας, η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ επιτίθεται στην κυβέρνηση για τη διαχρονική αποτυχία της να προστατέψει τους πολίτες και τις περιουσίες τους από τα ακραία καιρικά φαινόμενα της κλιματικής αλλαγής, επισημαίνοντας ότι απαιτείται ένα οργανωμένο σχέδιο αντιμετώπισης τους από το κράτος με τα κατάλληλα αντιπλημμυρικά έργα ώστε να μη μετράμε κάθε χρόνο απώλειες σε ανθρώπινο, φυτικό, ζωικό και υλικό επίπεδο. Κλείνοντας, η Χριστίνα Σταρακά απευθύνει καίρια ερωτήματα προς τους Υπουργούς Εσωτερικών, Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων καθώς και Υποδομών για το θέμα. Συγκεκριμένα, ζητάει ενημέρωση για τα έργα αντιπλημμυρικής προστασίας που σκοπεύουν να πραγματοποιήσουν στην Αιτωλοακαρνανία για την αποτροπή παρόμοιων φαινομένων στο μέλλον, τον τρόπο αποζημίωσης των ήδη δοκιμαζόμενων αγροτών και κτηνοτρόφων των οποίων καταστράφηκαν πλέον και οι περιουσίες τους, καθώς και τα μέτρα που σχεδιάζονται ώστε να προστατευτεί ο νομός από αντίστοιχα φαινόμενα ενόψει του ερχόμενου χειμώνα.

Ακολουθήστε το agrinioculture.gr στο GoogleNews και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από το Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία στο ΑγρίνιοCulture.gr