Στο ΜΟΔ Αγρινίου η εκδίκαση της υπόθεσης
Στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου (ΜΟΔ) Αγρινίου θα καθίσει ο κατηγορούμενος κρεοπώλης για τη δολοφονία του Μπάμπη Κούτσικου τον Ιανουάριο του 2024 στην περιοχή του Ευηνοχωρίου, μετά το βούλευμα του Δικαστικού Συμβουλίου, που τον παραπέμπει σε δίκη με τη βασική κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση.
Η δίκη προσδιορίστηκε να ξεκινήσει στο ΜΟΔ Αγρινίου στις 2 Ιουνίου, καθώς ο κατηγορούμενος κρεοπώλης βρίσκεται προφυλακισμένος από τα τέλη Ιανουαρίου του 2024 και τον προσεχή Ιούλιο πρόκειται να λήξει το 18μηνο της προφυλάκισής του.
Το βούλευμα του Δικαστικού Συμβουλίου βάσει και της εισαγγελικής πρότασης καταλογίζει στον κατηγορούμενο πως ουσιαστικά προσχεδίασε το έγκλημα, «παγιδεύοντας» σε ερημική τοποθεσία τον Μπάμπη Κούτσικο με σκοπό να τον σκοτώσει. Έτσι σύμφωνα με το βούλευμα ο κατηγορούμενος έδωσε αντιφατικές και ανακριβείς πληροφορίες στις Αρχές, καθώς επίσης του καταλογίζεται ότι πέταξε το όπλο και το κινητό του θύματος ,σε άγνωστο σημείο.
Από την πλευρά του πάντως ο κρεοπώλης από την πρώτη στιγμή αρνήθηκε πως σκότωσε εκείνος τον άτυχο 31χρονο, ενώ το γεγονός ότι δεν βρέθηκε βιολογικό υλικό του κρεοπώλη στον τόπο του εγκλήματος, αλλά ούτε και το όπλο του Μπάμπη με το οποίο εικάζεται ότι πυροβολήθηκε είναι ακόμη κάποια από τα επιχειρήματα του κατηγορούμενου για την υποστήριξη της μη σύνδεσής του με τη δολοφονία.
Υπενθυμίζεται ότι ο 31χρονος Μπάμπης Κούτσικος είχε εξαφανιστεί από τις 4 Ιανουαρίου του 2024 και η σορός του εντοπίστηκε από την Αστυνομία στις 22 Ιανουαρίου έπειτα από 18 ημέρες ερευνών σε ένα αυλάκι του βάλτου στον κάμπο του Ευηνοχωρίου. Ο Μπάμπης Κούτσικος έχασε τη ζωή του από πυροβολισμούς με καραμπίνα και ο δράστης φέρεται να χρησιμοποίησε φυσίγγια για αγριογούρουνο.