Στο Μεσολόγγι η ΔΟΥ Ναυπάκτου – Δεν τελείωσε όμως ακόμη το θέμα των ΔΟΥ στο νομό

Την αναστολή λειτουργίας για 49 ΔΟΥ από την 1η Οκτωβρίου και τη μεταφορά των αρμοδιοτήτων τους σε άλλες ΔΟΥ, προβλέπει απόφαση του υπουργείου Οικονομικών που δημοσιοποιήθηκε σήμερα. Στην Αιτωλοακαρνανία κλείνει η ΔΟΥ Ναυπάκτου της οποίας οι αρμοδιότητες μεταφέρονται στην ΔΟΥ Μεσολογγίου.

Πρόκειται για την πρώτη σειρά καταργήσεων ΔΟΥ, ενώ αναμένεται εντός του φθινοπώρου να υπάρξει και άλλο το κύμα καταργήσεων. Επομένως η απόφαση αυτή δεν σημαίνει ότι θα διατηρηθούν οι άλλες δύο μεγάλες ΔΟΥ της Αιτωλοακαρνανίας (Αγρινίου και Μεσολογγίου). Εξάλλου ακόμη οι ΔΟΥ Αμφιλοχίας και Βόνιτσας λειτουργούν ακόμη κανονικά, αν και είναι βέβαιο πως και αυτές θα έχουν ανάλογη τύχη με τη ΔΟΥ της Ναυπάκτου. Ωστόσο το θέμα έχει να κάνει περισσότερο με τη διατήρηση της ΔΟΥ στο Μεσολόγγι ή όχι, πράγμα που ακόμη δεν έχει ξεκαθαρίσει….

Πάντως για αύριο Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου η Πανελλήνια Ομοσπονδία των εργαζομένων στις ΔΟΥ έχει προγραμματίσει 24ωρη απεργία στην οποία μετέχουν και οι εργαζόμενοι στις ΔΟΥ της Αιτωλοακαρνανίας, διεκδικώντας μεταξύ άλλων την διατήρηση τουλάχιστον των δύο μεγάλων ΔΟΥ του νομού.