Αντιδράσεις στη Ναύπακτο για το κλείσιμο της ΔΟΥ

Λίγες μόνο ώρες μετά την απόφαση του ΥΠΟΙΚ για συγχώνευση της ΔΟΥ Ναυπάκτου με τη ΔΟΥ Μεσολογγίου και στη Ναύπακτο υπάρχουν αντιδράσεις. Οι δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης ζητούν να υπάρξει έκτακτο δημοτικό συμβούλιο για το θέμα «για τις δράσεις που πρέπει να αναπτύξει ο δήμος Ναυπακτίας με στόχο να μην κλείσει η Δ.Ο.Υ. Ναυπάκτου». Παράλληλα οι εργαζόμενοι στη ΔΟΥ Ναυπάκτου με επιστολή τους προς τον αναπληρωτή Υπουργό Χρήστο Σταϊκούρα ζητούν επίσης να μην κλείσει η ΔΟΥ Ναυπάκτου.

“Επισημαίνουμε ότι στην Αιτωλοακαρνανία, η Δ.Ο.Υ. Ναυπάκτου είναι η μοναδική που καταργείται, και παραμένουν σε λειτουργία άλλες μικρότερες Δ.Ο.Υ. Ακόμη η Δ.Ο.Υ. Ναυπάκτου είναι η μοναδική που εξυπηρετεί και ένα μέρος των κατοίκων του γειτονικού νομού Φωκίδας ενώ στεγάζεται σε ιδιόκτητο κτίριο. Η κατάργησή της επομένως, μόνο προβλήματα δημιουργεί στην εξυπηρέτηση δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων, ενώ δεν εξοικονομεί χρήματα για το Ελληνικό Δημόσιο. Πρόκειται για πρωτοφανή και παράλογη απόφαση του Υπουργείου Οικονομικών.” αναφέρουν μεταξύ άλλων οι δημοτικοί σύμβουλοι στο αίτημά τους για δημοτικό συμβούλιο.

Οι εργαζόμενοι στην ΔΟΥ Ναυπάκτου αναφέρουν στην επιστολή τους προς τον αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών:
Κύριε Υπουργέ
Απευθυνόμαστε σε σας, λόγω της ιδίας αντίληψης που έχετε για τις συνθήκες της περιοχές μας λόγω και της καταγωγής της συζύγου σας, γνωρίζοντας σας ότι η Δ.Ο.Υ Ναυπάκτου είναι η μοναδική ίσως Δ.Ο.Υ . της χώρας που εξυπηρετεί τμήματα δυο Νομών(Αιτ/νιας-Φωκίδας)και στεγάζεται σε ιδιωτικό κτίριο του Υπουργείου Οικονομικών.Η Δ.Ο.Υ μας, εξυπηρετεί περίπου 50.000 κατοίκους σε μια περιοχη δύσβατη με μορφολογικές ιδιαιτερότητες(ορεινοί όγκοι) μεγάλες αποστάσεις χωρίς ευχερή συγκοινωνιακή πρόσβαση.Κύριε Υπουργέ, επειδή δεν επιβαρύνεται το κράτος με οικονομικό κόστος από την λειτουργία της Υπηρεσίας μας αντίθετα επιβαρύνουμε με κόστος την κοινωνία χωρίς οικονομικό όφελος παρακαλούμε να διατηρηθεί η Δ.Ο.Υ Ναυπάκτου με την σημερινή της μορφή.