«SOS» από τα άτομα με αναπηρία – “Να συνεχιστούν οι δράσεις των δήμων που αφορούν τα ΑμΕΑ” (pics)

Ο Νομαρχιακός Σύλλογος ΑΜΕΑ Αιτωλοακαρνανίας “Η ΕΛΠΙΔΑ” διοργάνωσε στο Παπαστράτειο Μέγαρο Αγρινίου την Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου ημερίδα με θέμα: “Οικονομική κρίση και οι πολιτικές για τα άτομα με αναπηρία”. Στην ημερίδα παρουσιάστηκε ο ρόλος της περιφερειακής και της τοπικής αυτοδιοίκησης – κοινωνίας. Ομιλήτες στην εκδήλωση ήταν ο Πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία & Ευρωπαικόύ Forum κ. Ιωάννης Βαρδακαστάνης καθώς επίσης και ο Πρόεδρος Περιφ. Ομοσπονδίας Ατόμων με αναπηρία Δ.Ελλάδας & Ιονιών Νήσων κ. Αντώνιος Χαροκόπος.

φωτό από το πάνελ της εκδήλωσηςΣε μια εποχή που η οικονομική κρίση βάλλει βάναυσα εναντίον και των ατόμων με αναπηρίες και το κοινωνικό κράτος καταρρέει, αυτό που τονίστηκε από όλους είναι ότι δεν πρέπει να υπάρξει καμία μείωση σε μισθούς, συντάξεις και επιδόματα των ΑμΕΑ. Παράλληλα τονίστηκαν τα προβλήματα με την μεγάλη αναμονή έως 10 μήνες στα ΚΕΠΑ, την κατάρρευση του ΕΟΠΥΥ και την υπολειτουργία των ΚΑΦΚΑ και ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ λόγω έλλειψης προσωπικού. Έτσι κρίνεται απαρραίτητο -σύμφωνα με όσα είπαν τόσο οι ομιλητές της εκδήλωσης, όσο και ο πρόεδρος του Συλλόγου “Η ΕΛΠΙΔΑ” κ. Θεόδωρος Μαδιάς- να συνεχιστούν όλες οι κοινωνικές δράσεις των δήμων που αφορούν τα άτομα με αναπηρία και όχι μόνο, όπως τα ΚΔΑΠ-ΜΕΑ και τα ΚΗΦΗ.

Το παρόν στην εκδήλωση έδωσαν ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.κ Κοσμάς, η αντιδήμαρχος Αγρινίου κ. Μαργαρίτα Σερπάνου, ο Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Αιτωλ/νιας κ. Κων/νος Μπόκας και ο Αντιπεριφερειάρχης Αιτωλοακαρνανίας Βασίλης Αντωνόπουλος.