Σύσκεψη φορέων στο Μεσολόγγι για να κλιμακωθούν οι αντιδράσεις για τη ΔΟΥ

Συνάντηση των φορέων του Μεσολογγίου πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι στα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου Μεσολογγίου για να συζητηθεί η στάση που θα τηρηθεί για το θέμα της ΔΟΥ.

Η συνάντηση που έγινε με πρωτοβουλία του Δικηγορικού Συλλόγου και στην οποία συμμετείχαν ο Εμπορικός Σύλλογος, η Αντιπολίτευση του Επιμελητηρίου Αιτωλ/νίας, ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου, ο Έφορος Μεσολογγίου, οι συμβολαιογράφοι, εκπρόσωποι του συλλόγου λογιστών και του Ραδιοφωνικού Σταθμού, σύμφωνα με πληροφορίες κατέδειξε την ανάγκη να τεθεί το θέμα στο αυριανό δημοτικό συμβούλιο Μεσολογγίου. Οι φορείς ζητούν να μπει επικεφαλής στην όλη προσπάθεια ο δήμαρχος της πόλης. Μάλιστα δεν έλλειψαν και οι αιτιάσεις προς την δημοτική αρχή της πόλη, καθώς οι φορείς διαπιστώνουν ελλιπή διεκδίκηση του θέματος απο την πλευρά του δήμου. Επίσης οι φορείς στρέφουν τα βέλη τους και κατά των βουλευτών του νομού (με εξαίρεσαη τη μεσολογγίτισσα Μαρία Τριανταφύλλου) κατηγορώντας τους ότι αποφεύγουν να πάρουν σαφή θέση για το θέμα και ότι κινούνται παρασκηνιακά υπέρ του Αγρινίου. Παράλληλα αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί σε ένδειξη διαμαρτυρίας κατάληψη της ΔΟΥ Μεσολογγίου την Πέμπτη. Οι φορείς του Μεσολογγίου ζητούν να εφαρμοστεί ο νόμος που κάνει λόγο για την λειτουργία μιας ΔΟΥ στην πρωτεύουσα κάθε νομού. Προβάλλουν μάλιστα το γεγονός ότι η ΔΟΥ Μεσολογγίου στεγάζεται σε ιδιόκτητο και λειτουργικό κτίριο.

Ακόμη θα πρέπει να αναφερθεί το γεγονός ότι σύμφωνα με τους φορείς η τυχόν διατήρηση σε πρώτη φάση ΔΟΥ στο νομό σε Αγρίνιο και Μεσολόγγι ενέχει τον κίνδυνο σε επόμενο στάδιο η ΔΟΥ Αγρινίου να απορροφήσει αυτή του Μεσολογγίου. Καταλβαίνει λοιπόν κανείς ότι οι φορείς του Μεσολογγίου εμμέσως πλην σαφώς ζητούν την κατάργηση της ΔΟΥ στο Αγρίνιο και τη διατήρηση μιας ΔΟΥ στο νομό.