Στόχος η ανάδειξη του θεάτρου της Μακύνειας

Κοινή συνέντευξη τύπου παραχώρησαν, ο Δήμαρχος Ναυπακτίας Ιωάννης Μπουλές, ο Πρόεδρος του Σωματείου «ΔΙΑΖΩΜΑ» Σταύρος Μπένος και η Προϊσταμένη της ΛΣΤ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασσικών Αρχαιοτήτων Ολυμπία Βικάτου, την Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2012 στο Δημαρχείο Ναυπακτίας με θέμα: «Η πορεία των εργασιών στο αρχαίο θέατρο της Μακύνειας».

Ωστόσο, το πρωί της ίδιας ημέρας, ο Πρόεδρος και ο Γενικός Γραμματέας του ΔΙΑΖΩΜΑΤΟΣ κ.κ. Σταύρος Μπένος και Βασίλης Λαμπρινουδάκης , η Προϊσταμένη της ΛΣΤ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασσικών Αρχαιοτήτων Ολυμπία Βικάτου συνοδευόμενοι από τον Αντιδήμαρχο Πολιτισμού Κωνσταντίνο Σταυρόπουλο πραγματοποίησαν επίσκεψη εργασίας στο μνημείο. Η επίσκεψη αποτελεί συνέχεια επανειλημμένων επισκέψεων στο αρχαίο θέατρο τα προηγούμενα έτη και είχε σκοπό να διαπιστωθεί επί τόπου η σημερινή κατάσταση του μνημείου, ώστε να συνεχισθεί με εντονότερους ρυθμούς η προσπάθεια για την ανάδειξή του.

Παρόντες στην συνέντευξη τύπου: ο αντιπεριφερειάρχης της Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας, Βασίλης Αντωνόπουλος, ο υπεύθυνος επικοινωνίας της «Γεφυρας ΑΕ» Γιάννης Φρέρης, η υπεύθυνη των ανασκαφών, αρχαιολόγος Έφη Σαράντη και τα μέλη του «Διαζώματος» αρχαιολόγος Μαρία Γάτση και Θεόδωρος Αγγελόπουλος, πρώην δήμαρχος Αντιρρίου. Το αρχαίο θέατρο Μακύνειας, το οποίο ανασκάφηκε το 1988-89, βρίσκεται στις νότιο – ανατολικές υπώρειες της ακρόπολης Μακύνειας, σε σημείο που προσφέρει θαυμάσια θέα προς το Αντίρριο.Η σκηνή του σήμερα δε σώζεται και πιθανότατα έχει κατά μεγάλο μέρος της κατακρημνισθεί στην πλαγιά.

πηγή : Πράσινο+Μπλε