Τραγικές ελλείψεις στο Νοσοκομείο Αγρινίου – Μπάχαλο με τις εφημερίες των Μαιευτικών κλινικών στο νομό

Σοβαρές ελλείψεις αντιμετωπίζει το τελευταίο διάστημα το Νοσοκομείο Αγρινίου με τους γιατρούς και τους ασθενείς να αντιμετωπίζουν καθημερινά μια απαράδεκτη κατάσταση.

Περίπου 20 μέρες είναι χαλασμένος ο υπερηχογράφος, για σχεδόν 10 μέρες το ακτινογραφικό μηχάνημα δεν είχε φιλμ ενώ το περασμένο Σαββατοκύριακο το νοσοκομείο Αγρινίου έμεινε χωρίς αντιδραστήρια βιοχημικού. Οι ελλείψεις αυτές όπως μπορεί να καταλάβει ο καθένας σε πάρα πολλές περιπτώσεις αφήνουν τους γιατρούς χωρίς αντικείμενο, αφού χωρίς τις απαραίτητες εξετάσεις αδυνατούν να κάνουν διαγνώσεις. Παράλληλα πολλοί ασθενείς επιβαρύνονται οικονομικά αφού αναγκαστικά παραπέμπονται σε ιδιωτικά ιατρεία για εξετάσεις.

Τα προβλήματα δυστυχώς δεν περιορίζονται στις ελλείψεις υλικοτεχνικής υποδομής. Προβλήματα παρουσιάζονται στη Μαιευτική – Γυναικολογική κλινική του Νοσοκομείου Αγρινίου, όπως καταγγέλλει η εκπρόσωπος των γιατρών Ευφροσύνη Λιακοπούλου στην τηλεόραση του Αχελώου. Η Μαιευτική κλινική του Νοσοκομείου Αγρινίου είναι η μόνη που λειτουργεί πλήρως στο νομό εφημερεύοντας κάθε μέρα του μήνα! Έτσι η κλινική από την στιγμή που οι εφημερίες των αντίστοιχων κλινικών των άλλων νοσοκομείων είναι λίγες δέχεται περιστατικά από όλο το νομό, τη Λευκάδα και τμήμα της Ευρυτανίας.

Σύμφωνα με την καταγγελία της κας Λιακοπούλου στο νοσοκομείο Μεσολογγίου υπάρχουν έξι γυναικολόγοι ακόμη και στα κέντρα υγείας(!) και οι εφημερίες είναι μόνο 4 μέρες τον μήνα, αφού η κλινική δεν καλύπτεται πλήρως από παιδίατρο και αναισθησιολόγο. Αντιθέτως στο νοσοκομείο Αγρινίου με πέντε γυναικολόγους και ένα μαιευτήρα υπάρχουν καθημερινές εφημερίες. Οξύμωρο πάντως είναι τι μπορεί να κάνει ένα γυναικολόγος σε ένα κέντρο υγείας από τη στυγμή που δεν υπάρχουν χειρουργεία. Την ίδια ώρα η διοίκηση του νοσοκομείου Αγρινίου ζητά να αφαιρεθεί η δεύτερη εφημερία γυναικολόγου, όταν σε κέντρα υγείας γιατροί πληρώνται ως εφημερεύοντες χωρίς ουσιαστικά να έχουν αντικείμενο…