Εντείνονται οι αντιδράσεις για το πάρκο – Αποδοκιμασίες κατά του αντιδημάρχου Στ. Τσούκαλου [video]

Oλοκληρώθηκε η συνάντηση της κίνησης πολιτών για την ανάπλαση του Δημοτικού Πάρκου, όπου αποφασίστηκε η περαιτέρω κινητοποίηση για την ανατροπή των σχεδίων του δήμου όσον αφορά την πρόταση ανάπλασης του δήμου Αγρινίου για το πάρκο.

Ενταση επικράτησε όταν το λόγο έλαβε ο αντιδήμαρχος Αγρινίου Στάθης Τσούκαλος που θέλησε να εξηγήσει την πρόταση του δήμου. Αρχικά ο κ. Τσούκαλος υποστήριξε ότι σε καμία περίπτωση δεν θα κοπούν 1700 δένδρα, αλλά ότι απ´όλη την έκταση του πάρκου θα γίνουν εργασίες αποψίλωσης σε μεγάλα και μικρά δένδρα, θάμνους κτλ σε έκταση 1700 τετραγωνικών μέτρων. Αργότερα οι παρευρισκόμενοι διαφώνησαν έντονα με τα λεγόμενά και με άκομψο τρόπο τον ανάγκασαν να διακόψει την ομιλία του. Εκείνο που εξόργισε τους παρευρισκομένους ήταν η αναφορά του κ. Τσούκαλου πως ο δήμος κάνει αυτή την πρόταση ακούγοντας τους πολίτες, κάτι που προτίθεται να κάνει μετά την δημοπράτηση του έργου. Στο σημείο αυτό ο κ. Τσούκαλος αποδοκιμάστηκε έντονα , καθώς οι περισσότεροι θεώρησαν ότι ο δήμος δεν έχει κουβεντιάσει με τους πολίτες και πως μια ενδεχόμενη συζήτηση με τον δήμο πάνω στη βάση ειλλημένων αποφάσεων δεν θα έχει καμία αξία. Υπήρξε ταυτόχρονα και η πρόταση προς τον δήμο να αναβάλλει την δημοπρασία σε ένδειξη καλής θέλησης, καθώς όπως ειπώθηκε κανείς μετά την πολυετή απαξίωση του πάρκου δεν εμπιστεύεται πλέον τον δήμο. Η πρόταση αυτή μένει να απαντηθεί από το δήμο Αγρινίου, ωστόσο δύσκολα θα υπάρξει κάποιος συμβιβασμός, αφού ήδη από την μεριά της Κίνησης Πολιτών γίνεται λόγος για δυναμική κινητοποίηση την ημέρα της δημοπρασίας του έργου και επιπλέον εξετάζεται και το ενδεχόμενο εξάντλησης όλων των νόμιμων ένδικων μέσων, ακόμη και η προσφυγή στο ΣτΕ, για την ανατροπή του σχεδιασμού του δήμου.

Παρόντες στην εκδήλωση διαμαρτυρίας και δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης του δήμου. Ο επικεφαλής της Πανδημοτικής Πρωτοβουλίας Κ. Καζαντζής υποστήριξε ότι η παράταξή του ποτέ δεν ψήφισε θετικά στο δημοτικό συμβούλιο τη συγκεκριμένη μελέτη, τονίζοντας ταυτόχρονα πως στο πάρκο χρειάζονται ήπιες παρεμβάσεις και συστηματική συντήρηση και φύλαξη κως για αυτά ένα ποσό των 200.000 € θα αρκούσε. Τέλος ο δημοτικός σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης Δημήτρης Δήμας επεσήμανε ότι πίσω από την ανάπλαση κρύβεται η ιδιωτικοποίηση του πάρκου και δήλωσε αλληλέγγυος στις κινητοποίησεις των διαμαρτυρομένων.