Νέες καταγγελίες για τις δεξαμενές του νερού στο Δήμο Ξηρομέρου

Πολύς λόγος έχει γίνει και γίνεται για την ποιότητα του νερού στο Δήμο μας καθώς και για τις ευθύνες της Δημοτικής Αρχής γι’ αυτό. Άλλη μια καταγγελία έρχεται στο φως αυτή τη φορά από τη Λαϊκή Συσπείρωση του δήμου Ξηρομέρου, που κάνει λόγο για αφύλαχτες δεξαμενές νερού. Όπως και να χει επειδή το θέμα είναι πολύ σοβαρό η δημοτική αρχή Ξηρομέρου οφείλει να δώσει πειστικές απαντήσεις. Αναλυτικά η καταγγελία :

Πριν από λίγες μέρες και μετά από καταγγελίες που μας έγιναν, κάναμε έναν έλεγχο στις Δεξαμενές της Δ.Κ. Αστακού και διαπιστώσαμε ότι η ίδια κατάσταση ίσως και χειρότερη υπάρχει ακόμα. Οι κεντρικές δεξαμενές πλήρως εκτεθειμένες, χωρίς καμία ασφάλεια. Περιφράξεις ασφάλειας δεν υπάρχουν. Κάποια φρεάτια δεξαμενών δεν έχουν καπάκια, αλλά και όπου υπάρχουν δεν είναι ασφαλισμένα με λουκέτα. Αντλιοστάσια ανοιχτά (δεξαμενές Μαργωνεϊκα και Λιβανεϊκα) είναι εκτεθειμένες σ’ οποιαδήποτε μόλυνση από άγρια ζώα, φίδια, ποντίκια κ.λ.π., αλλά και σε δολιοφθορά.

Η κεντρική δεξαμενή του Αστακού όταν δεν είναι άδεια, είναι μόνιμα σε υπερχείλιση, που έχει σαν αποτέλεσμα την αύξηση του κόστους του ρεύματος, ζημιές από συνεχή λειτουργία των αντλιών, καθώς και ελλιπής χλωρίωση. Όλα αυτά τα καταγγέλλουμε, γιατί θεωρούμε ότι το νερό ως αγαθό θα πρέπει να παρέχεται με επάρκεια και υψηλή ποιότητα. ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΝΑ ΠΑΙΖΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ. Καλά είναι τα πανηγύρια και τα καρναβάλια, καλές είναι και οι ομπρέλες στις παραλίες, αλλά πάνω απ’ όλα η ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ.

Πριν από μια εβδομάδα ενημερώσαμε την Δημοτική Αρχή (Δήμαρχο, Αντιδήμαρχο). Δυστυχώς ακόμη μέχρι και σήμερα, την Τρίτη το μεσημέρι 13.11.2012, δεν έχουν κάνει τίποτα και είμαι υποχρεωμένος με την καταγγελία αυτή να ενημερώσω τους Δημότες και με φωτογραφικό υλικό και video, για την ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΑΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ. Το τραγικό είναι ότι αυτή η απαράδεκτη κατάσταση παραμένει έτσι εδώ και ένα χρόνο περίπου, από την στιγμή που τα είχαμε καταγγείλει για πρώτη φορά στο Δημοτικό Συμβούλιο.
Θέλω να πιστεύω ότι οι υπόλοιπες δεξαμενές στα άλλα Δημοτικά Διαμερίσματα είναι ασφαλισμένες.

πηγή : mytikaspress.blogspot.gr