Γερμανοί: Αφήστε την Ελλάδα αβοήθητη – Αποδυναμώνεται η κυβέρνηση Μέρκελ

Την αποδυνάμωση της κυβέρνησης Μέρκελ δίνει κρυφή δημοσκόπηση για την Καγκελαρία, ενώ την ίδια ώρα περίπου οι μισοί Γερμανοί θέλουν να αφεθεί η Ελλάδα αβοήθητη.

Σύμφωνα με το περιοδικό «Der Spiegel» τα αποτελέσματα δημοσκόπησης που διεξήχθη για «εσωτερική χρήση» της Καγκελαρίας, δείχνουν ότι οι πολίτες χάνουν σταδιακά την εμπιστοσύνη τους στην κυβέρνηση Μέρκελ.

Όπως αναφέρει το περιοδικό, επτά στους δέκα Γερμανούς θεωρούν ότι τα κόμματα που συμμετέχουν στην κυβέρνηση (CDU, CSU, FDP) εξυπηρετούν μόνο τα δικά τους συμφέροντα, ενώ μόλις το 24% των ερωτηθέντων εκτιμά ότι η κυβέρνηση έχει ως γνώμονα «το κοινό καλό». Επιπλέον, το 65% υποστηρίζει ότι η κυβέρνηση «δεν φροντίζει καθόλο»” ή «δεν φροντίζει και τόσο» για τα μελλοντικά προβλήματα της χώρας.Σε ό,τι αφορά πάντως, στο έργο της ίδιας της Καγκελαρίου, το 67% το χαρακτηρίζει «αρκετά καλό».

Αφήστε την Ελλάδα αβοήθητη
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα του Πολιτικού Βαρόμετρου του κρατικού γερμανικού δικτύου ZDF, το 42% των Γερμανών θεωρούν πως η Ελλάδα πρέπει να μείνει αβοήθητη, ενώ ένα αρκετά μεγάλο ποσοστό, γύρω στο 80% πιστεύει ότι η χώρα μας δεν πρόκειται να εφαρμόσει τα συμφωνηθέντα.Περίπου 47% των Γερμανών πολιτών είναι σύμφωνοι στο να διασωθεί η Ελλάδα με δανεισμό, αλλά μόλις το 17% αυτών έχουν εμπιστοσύνη στη χώρα μας ότι θα τηρήσει τους συμφωνημένους όρους.

Σε ό,τι αφορά την πρόθεση ψήφου για τα γερμανικά κόμματα, οι Χριστιανοδημοκράτες/Χριστιανοκοινωνιστές (CDU/CSU) συγκεντρώνουν 39%, οι Σοσιαλδημοκράτες (SPD) 30% και οι Πράσινοι το 13% της εκλογικής προτίμησης. Μακριά από το όριο του 5% μένουν οι Ελεύθεροι Δημοκράτες (FDP) που λαμβάνουν 4%, όσο και οι Πειρατές, ενώ η Αριστερά μένει σταθερή στο 6%.Το 77% πάντως των υποστηρικτών των CDU/CSU τάσσεται υπέρ ενός μεγάλου συνασπισμού με το SPD, ενώ το 53% προτιμά συνεργασία με το κόμμα των Πρασίνων.

πηγή : crime.gr