Τεταμένη ατμόσφαιρα στη συνεδρίαση της ΠΕΔ – Λουκέτο ή ομαδικές παραιτήσεις ; [video]

Στο χώρο της «Πολιτείας» στην Ακτή Δυμαίων στην Πάτρα όπου διεξάγεται η συνεδρίαση των Δημάρχων και αιρετών της Δυτικής Ελλάδας έχουν συγκεντρωθεί οι εργαζόμενοι το Δήμο της Πάτρας προς ενίσχυση των οποίων έχουν μεταβεί και μέλη λαϊκών συνελεύσεων της Πάτρας. Ζητούμενο της συνεδρίασης η στάση και οι μορφές αντιδράσεις των Δήμων της περιοχής στην εφεδρεία-απόλυση εργαζομένων στους Δήμους. Στη συνεδρίαση που μετέχει και ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Κ. Ασκούνηςέχει μπει επιτακτικά θέμα λήψης απόφασης με την οποία οι Δήμοι θα δηλώνουν πως δεν αποδέχονται καμία απόλυση, προαναγγέλλοντας ακόμα και λουκέτο διαρκείας ή ομαδικές παραιτήσεις Δημοτικών Συμβουλίων.

Φραστική επίθεση στον Μανώλη Αγγελάκα
Φραστική επίθεση δέχθηκε ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μανώλης Αγγελάκας, όταν κατά την τοποθέτησή του στο Έκτακτο Συνέδριο της ΠΕΔ έκανε λόγο ότι στο κράτος δεν υπάρχουν πλέον χρήματα και τα μόνα χρήματα που μπορούν να δοθούν είναι για την ανάπτυξη και το ΕΣΠΑ.

Τότε υπήρξαν έντονες αντιδράσεις από τους εργαζόμενους που παρευρίσκονται στη συνεδρίαση, οι οποίοι άρχισαν να του φωνάζουν “Μια χαρά τα λες – Ακολουθείς τη γραμμή Σαμαρά – Αξιος ο μισθός σου – Κατέβα κάτω – Μήπως θες να σου δώσουμε εμείς τα 650 ευρώ που παίρνουμε για να παίρνεις περισσότερα” καθώς και άλλους βαρείς χαρακτηρισμούς. Τελικά παρενέβη ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Κ. Ασκούνης, ο οποίος ζήτησε να ηρεμήσουν τα πνεύματα και τονίζοντας ότι “με αυτή τη συμπεριφορά δεν πρόκειται να οδηγηθούμε πουθενά και να βγάλουμε κάποιο αποτέλεσμα που θα είναι και προς όφελος των εργαζομένων”.

Πρόταση για συγκέντρωση των δημάρχων στο Σύνταγμα από τον Γ. Δημαρά
Την πραγματοποίηση συγκέντρωσης στο Σύνταγμα όλων των αιρετών της Αυτοδιοίκησης και να μην υπάρξει αποχώρηση εάν δεν γίνει αποδεκτό το αίτημα να μην υπάρξει καμία εφεδρεία και την συνεννόηση με τους Ιταλούς Δημάρχους οι οποίοι ήδη βγήκαν στους δρόμους κι αυτοί διαμαρτυρόμενοι προτείνει ο Δήμαρχος της Πάτρας Γιάννης Δημαράς ως αντίδραση στην εφεδρεία – απόλυση εργαζομένων και την επιχειρούμενη κατάργηση των δημοτικών αρχών.

Επίσης ο κ. Δημαράς προτείνει να συντονίσουν από κοινού τις δράσεις και αν μέσα σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα – όχι μεγαλύτερο του ενός μήνα – δεν επιτευχθούν οι στόχοι, τότε όλοι οι Δήμαρχοι, να υποβάλλουν τις παραιτήσεις τους προτείνει ο Δήμαρχος της Πάτρας Γ. Δημαράς στη συνεδρίαση των Δημάρχων της Περιφερειακής Ενότητας Δυτικής Ελλάδος

Παράλληλα ο κ. Δημαράς προτείνει αντί να κλείνουν οι Δήμοι να γίνει διεύρυνση των λειτουργιών προχωρώντας στις εξής ενέργειες:
-Να ανοίγουν δημοτικά κτίρια και τις απογευματινές και τις νυχτερινές ώρες με σκοπό να βρουν λίγη ζεστασιά συμπολίτες μας που μη έχοντας λεφτά για πετρέλαιο, ξεπαγιάζουν μέσα στα παγωμένα σπίτια τους.
-Να δημιουργηθούν ομάδες από εργαζόμενους στους Δήμους μας και εθελοντές συμπολίτες μας, και σε συνεργασία με την Εκκλησία να χτιστεί ένα ισχυρό δίκτυο συγκέντρωσης τροφίμων και άλλων βασικών αγαθών για την υποστήριξη των ανέργων, των χαμηλόμισθων και των χαμηλοσυνταξιούχων. Να διευρύνθεί δηλαδή κατά πολύ το έργο και τον τρόπο λειτουργίας των σημερινών Τραπεζών Τροφίμων.

πηγή : patrastimes.gr