Αποφασισμένος ο δήμος Μεσολογγίου να εξαγοράσει το ΙΧΘΥΚΑ [pics]

To θέμα του ΙΧΘΥΚΑ συζητείται στο αποψινό δημοτικό συμβουλίο Μεσολογγίου και η δημοτική αρχή αναμένεται να καταθέσει πρόταση, ώστε να αγοράσει και στη συνέχεια να προχωρήσει στην αξιοποίηση των εγκαταστάσεων του Ιχθυοκαλλιεργητικού Κέντρου Αχελώου.

Η αποψινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου έχει ιδιαίτερη αξία, αφού το επόμενο διάστημα και συγκεκριμένα στις 6 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθεί η Γενική Συνέλευση των μετοχών του ΙΧΘΥΚΑ, όπου ο δήμος συμμετέχει ως μέτοχος στο ΙΧΘΥΚΑ, και θα πρέπει να κατατεθεί η πρόταση του δήμου σε σχέση με την εκτίμηση του εκκαθαριστή για την αξία του ακινήτου, που σύμφωνα με πληροφορίες θα κυμαίνεται μεταξύ 350 έως 400 χιλιάδες ευρώ.

Για το δήμο Μεσολογγίου που αντιμετωπίζει τεράστια οικονομικά προβλήματα, το αγκάθι είναι το που θα βρεθούν τα χρήματα για την εξαγορά του ΙΧΘΥΚΑ. Σύμφωνα με πληροφορίες ο δήμος Μεσολογγίου ευελπιστεί πως μπορεί να εισπράξει ανάλογο ποσό από την εκποίηση εκτάσεων που ανήκουν στην Δημοτική Κοινότητα του Νεοχωρίου. Ωστόσο για κάτι τέτοιο θα πρέπει πρώτα να υπάρξει απόφαση της Δ.Κ. Νεοχωρίου, ενώ δεν αποκλείεται να υπάρξουν αντιδράσεις σε μια τέτοια εκποίηση. Ακόμη αγκάθι για το δήμο Μεσολογγίου είναι αν και κατά πόσο θα απαιτήθούν και άλλα χρήματα για την αξιοποίηση των εγκαταστάσεων, αφού είναι γνωστό πως από την πολυτετή απαξίωση και αχρηστία έχουν υποστεί φθορές. Τέλος ερωτηματικό παραμένει αν και κατά πόσον ο δήμος είναι σε θέση να αξιοποίησει το ΙΧΘΥΚΑ καθώς δεν είναι βέβαιο αν έχει την τεχνογνωσία για την ανάπτυξη οικοτουριστών και περιβαλλοντικών δράσεων στην περιοχή.

Δείτε φωτογραφίες από την πολυετή εγκατάλειψη στο ΙΧΘΥΚΑ