Θερίζουν οι λαθροκυνηγοί στον Αμβρακικό – Άλλο ένα τρυαματισμένο αρπακτικό

Λαθροθηρίας συνέχεια στον Αμβρακικό. Για άλλη μια φορά, λαθροθήρες στο Εθνικό Πάρκο Υγροτόπων Αμβρακικού, όπου απαγορεύεται αυστηρά το κυνήγι, αφήνουν πίσως τους τα οδυνηρά αποτελέσματα της δράσης τους.

Ένα χτυπημένο αρπακτικό παρέλαβε την Πέμπτη 29/11/2012 ο Φορέας Διαχείρισης Υγροτόπων Αμβρακικού, με σκοπό να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες. Το μικρό ξεφτέρι μεταφέρθηκε άμεσα στην Αίγινα για περίθαλψη στο Ελληνικό Κέντρο Περίθαλψης Αγρίων Ζώων (ΕΚΠΑΖ), αφού διαπιστώθηκε ότι έφερε σκάγια στη φτερούγα του. Το λυπηρό γεγονός έχει επαναληφθεί και στο παρελθόν, αφού τα περισσότερα είδη άγριων πουλιών που βρίσκονται χτυπημένα στο Εθνικό Πάρκο Υγροτόπων Αμβρακικού, έχουν πυροβοληθεί και έχουν χάσει την ικανότητά τους να πετούν.

Παρά το γεγονός ότι κατά καιρούς το θέμα έχει συζητηθεί και στη βουλή, αλλά και το ότι υπάρχουν εντολές προς τις αρμόδιες περιφερειακές υπηρεσίες του υπουργείου Προστασίας του Πολίτηγια συνεχείς ελέγχους στον ευρύτερο θαλάσσιο χώρο του Αμβρακικού Κόλπου, το φαινόμενο της λαθροθηρίας συνεχίζεται… Μάλιστα είναι γνωστό ότι τις περισσότερες φορές τη λαθροθηρία ακολουθεί το παράνομο εμπόριο άγριων πουλιών στις ταβέρνες της περιοχής…. Η κατάσταση στο Εθνικό Πάρκο είναι απαράδεκτη και εκθέτει όλους τους αρμόδιους φορείς οι οποίοι απουσιάζουν καθημερινά από τη φύλαξη του Πάρκου.