Θριαμβολογία Μέρκελ στις εκλογές του CDU: “Βγάλαμε ισχυρότερη τη Γερμανία από την κρίση”

Μεγάλη αίσθηση προκάλεσε η ομιλία που έκανε απόψε η καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ κατά τη διάρκεια των εργασιών του συνεδρίου της Χριστιανοδημοκρατικής Ενωσης λίγο πριν επανεκλεγεί στην προεδρία του CDU λαμβάνοντας ποσοστό 97,7%. Η γερμανίδα καγκελάριος δεν ανέχτηκε ούτε μύγα στο σπαθί της εμμένοντας στην ορθότητα των χειρισμών της για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους στην ευρωζώνη, ενώ θριαμβολόγησε για την κυβέρνησή της υποστηρίζοντας μάλιστα ότι “είναι η καλύτερη ομοσπονδιακή κυβέρνηση μετά την Επανένωση και ότι οδήγησε τη Γερμανία να βγει από την κρίση ισχυρότερη απ’ ό,τι μπήκε σ’ αυτή.»

Η Καγκελάριος της Γερμανίας σε ομιλία της νωρίτερα κατά τις εργασίες του συνεδρίου του κόμματός της, αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, και στην πορεία και αξία του ευρωπαϊκού νομίσματος, ενώ απέρριψε την άποψη ότι η κρίση έχει σχεδόν ξεπεραστεί, αλλά αντίθετα τόνισε την ανάγκη να αντιμετωπιστεί προσεχτικά και σε βάθος χρόνου.

Θριαμβολογώντας… Όμως κάποια στιγμή, η επί 7 χρόνια καγκελάριος της Γερμανίας και επικεφαλής του CDU επί έντεκα, δεν μπόρεσε να κρατηθεί και εξαπέλυσε διθυράμβους για την πολιτική διακυβέρνηση της χώρας από την συγκυβέρνηση Χριστιανοδημοκρατών και Φιλελευθέρων τονίζοντας: «Η κυβέρνηση αυτή είναι η καλύτερη ομοσπονδιακή κυβέρνηση μετά την Επανένωση. Οδηγήσαμε τη Γερμανία να βγει από την κρίση ισχυρότερη απ’ ό,τι μπήκε σ’ αυτή. Ενώ άλλες χώρες της Ευρώπης βρίσκονται σε ύφεση, εμείς είμαστε ο κινητήρας της ανάπτυξης στην Ευρώπη. Ολα αυτά δεν έπεσαν από τον ουρανό». Και έκλεισε το συγκεκριμένο μέρος της ομιλίας της λέγοντας: «Ισχυρή Γερμανία. Ευκαιρίες για όλους. Αυτό είναι είναι το κεντρικό μας σύνθημα”.

Αίσθηση επίσης προκάλεσε το γεγονός ότι η κ. Μέρκελ, στην ομιλία της τάχθηκε υπέρ της συνέχισης της κυβερνητικής συνεργασίας με τους Φιλελεύθερους (FDP) του αντικαγκελαρίου Φίλιπ Ρέσλερ και μετά τις ομοσπονδιακές εκλογές του 2013, παρά τις δημοσκοπικές αποτυχίες των τελευταίων.

πηγή : lykavitos.gr