Ν. Καραγεωργίου : «Δεν είχαμε πάθος»

Οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών μετά το νικηφόρο 1-0 για την Παναχαϊκή στο ντέρμπι με τον Παναιτωλικό σήμερα στην Αγυιά.

Αναλυτικά οι δηλώσεις:
Ο τεχνικός του Παναιτωλικού, Νίκος Καραγεωργίου εστίασε στο πάθος και τόνισε πως η Παναχαϊκή ήταν αυτή που το διέθετε και έτσι πήρε τη νίκη. Αναλυτικά είπε: «Έγινε ένα παιχνίδι που μπορώ να πω ότι για τους φιλάθλους ήταν λίγο μέτριο ποιοτικά, όχι όμως από την Παναχαϊκή που έπαιξε πολύ καλύτερα.Από τη φύση του είναι ένα παιχνίδι που χαρακτηρίζεται ως ντέρμπι.Τα στοιχεία μάλιστα, που πρέπει να μπουν σε ένα τέτοιο ματς είναι το πάθος που διαθέτει κάθε αθλητής για να κερδίσει.

Αν σήμερα λοιπόν βάζαμε σε μα ζυγαριά αυτό το πράγμα θα βλέπαμε ότι ο αντίπαλος είχε περισσότερο πάθος και μοιραία η πλάστιγγα έγειρε υπέρ του και κέρδισε το παιχνίδι.

Οι παίκτες μου δεν κατάφεραν να βάλουν αυτό το στοιχείο, σε τέτοιο βαθμό που να φανούν οι αρετές και τα τεχνικά χαρακτηριστικά τους. Όταν δεν έχεις πάθος σε τέτοια ματς δεν μπορείς να κάνεις τίποτα. Συγχαρητήρια στην Παναχαϊκή για τη νίκη της».

Ο κ. Καραγεωργίου ρωτήθηκε στο αν πιστεύει πως με την σημερινή εμφάνιση ο Παναιτωλικός μπορεί να διεκδικεί την άνοδο: «Έχουμε παίξει 13 ματς και ο Παναιτωλικός στα 12 από αυτά ήταν καλύτερος από όλους, μόνο σήμερα δεν ήταν καλύτερος. Δικαιούται λοιπόν να λέει ότι διεκδικεί την άνοδο».

Σε ερώτηση πως στο α’ μέρος ο Παναιτωλικός έδειξε να έχει πάθος είπε: «Το πάθος ήταν αυτό που δεν μας βοήθησε σήμερα. Δεν το είχαν ούτε στο α’ ούτε στο β΄ μέρος, απλά στο ξεκίνημα ήταν λίγο καλύτερη η προσπάθεια. Έχω παίξει ποδόσφαιρο και ξέρω πως πρέπει να διαθέτεις δυναμισμό και πάθος. Όταν δεν τα διαθέτεις δεν μπορείς να κερδίσεις. Δεν μπήκαν σε μονομαχίες οι παίκτες μου και σήμερα σπάνια κερδίσαμε κάποια. Με πάροδο χρόνου ο αντίπαλος έλεγχε το ματς και έβαλε και το γκολ».

Στον αν πρόκειται για κακή μέρα του Παναιτωλικού είπε: «Δεν έχει να κάνει με κακές μέρες και τέτοια αλλά με τη διάθεση και την ιδιαιτερότητα του ντέρμπι, αν δεν βάλεις το πάθος θα εκτεθείς. Έτσι και η άμυνα δεν λειτούργησε με αυτή την λογική».

ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΟΥΤΣΟΣΠΥΡΟΣ: «ΝΑ ΒΡΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΑΛΟ ΜΑΣ ΕΑΥΤΟ»
Ο Αργινιώτης επιθετικός που έχει φορέσει δυο φορές την φανέλα της Παναχαϊκής στο παρελθόν είπα: «Δεν μπορούμε να πούμε πάρα πολλά, δεν ήμασταν αυτοί που έπρεπε και δεν μπήκαμε στον ρυθμό του ντέρμπι και μοιραία χάσαμε. Πρέπει γρήγορα να γυρίσουμε σελίδα και να κερδίσουμε οπωσδήποτε τον Θρασύβουλο εντός έδρας.

Πρέπει να βρούμε τον καλό εαυτό μας όπως με τον Γάζωρο παρά το ότι δεν νικήσαμε ήμασταν καλοί. Συγχαρητήρια στην Παναχαική, είχε πάθος και έδειξε ότι το ήθελαν περισσότερο».Στην ερώτηση γιατί δεν είχε πάθος ο Παναιτωλικός απάντησε: «Βέβαια δουλέψαμε όλη την εβδομάδα όπως έπρεπε… δεν μας βγήκε. Αν το ξέραμε τι έφταιξε θα το αλλάζαμε. Ο αντίπαλος το ήθελε περισσότερο και το πήρε».

Ο τεχνικός της Παναχαϊκής, Γιώργος Κούτσης, εμφανίστηκε ταπεινός στην συνέντευξη Τύπου και δήλωσε πως η αλλαγή της ομάδας οφείλεται στους παίκτες και όχι στην δική του είσοδο στον πάγκο της Παναχαϊκής: «Παίζαμε με μια από τις καλύτερες ομάδες της κατηγορίας και κατά την προσωπική μου άποψη την από τις πιο ποιοτικές ομάδες. Θεωρώ ότι η βαθμολογική του θέση είναι πλασματική και δικαιούται παραπάνω βαθμούς που δεν έχει πάρει από τα παιχνίδια ως τώρα.

Αντιλαμβάνεστε πόσο δύσκολο ήταν αυτό το παιχνίδι για μας. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στα παιδιά ήταν παθιασμένοι και αγωνιστικοί όταν σε ένα ντέρμπι κερδίζεις περισσότερες μονομαχίες συνήθως κερδίζεις το παιχνίδι. Στο α’ μέρος δεν μπήκαμε αρκετά καλά. Γενικά δείξαμε φοβισμένοι. Θα μπορούσαμε να είχαμε πετύχει ένα τέρμα προς το τέλος όμως, δεν τα καταφέραμε με λανθασμένες επιλογές.

Στο β’ μέρος βελτιώσαμε την εικόνα μας σε τεχνικά στοιχεία, δημιουργήσαμε ευκαιρίες και πετύχαμε πρώτοι το γκολ. Στην συνέχεια ο αντίπαλος έπρεπε να ρισκάρει έτσι βρήκαμε χώρους και θα μπορούσαμε να πετύχουμε κι άλλα τέρματα όμως θα μείνω στην προσπάθεια των παικτών και θέλω να τους δώσω συγχαρητήρια.Εύχομαι καλή συνέχεια στον Παναιτωλικό και πιστεύω πως θα έχει. Ξέρω τον προπονητή έχει και καλούς παίκτες και πιστεύω θα πάει καλά».

Σε ερώτηση τι έχει αλλάξει με την έλευσή του στην Παναχαϊκή είπε: «Δεν άλλαξα εγώ κάτι.. τα παιδιά από μόνα τους κατάλαβαν ότι βρίσκονται σε μια ομάδα με ειδικό βάρος στην κατηγορία και την ιστορία της Παναχαικής. Πρέπει όλοι να συνειδητοποιήσουμε που βρισκόμαστε και τι πρέπει να κάνουμε. Είναι μια ομάδα με ξεχωριστή δυναμική. Μαζεύτηκαν, έγιναν ομάδα, και λειτουργούμε όλοι μαζί και αυτό έφερε τα αποτελέσματα, εγώ δεν έχω κάνει τίποτα. Η δική μου παρουσία έχει βοηθήσει μόλις στο 1%»

ΘΑΝΑΣΗΣ ΝΤΙΝΑΣ: «ΝΑ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΔΡΑ ΜΑΣ»
Ο Θανάσης Ντίνας που αποθεώθηκε από την κερκίδα την ώρα της αλλαγής του και που αποτελεί σταθερά τα τελευταία χρόνια από τους διακριθέντες παίκτες των αγώνων της Παναχαϊκής είπε: «Είχαμε ένα δύσκολο παιχνίδι απέναντι με τον Παναιτωλικό στην έδρα μας. Μέχρι τώρα δεν έχουμε αξιοποιήσει την έδρα μας και θέλαμε να πάρουμε τους 3 βαθμούς.Ακολουθήσαμε την τακτική που μας έδωσε ο προπονητής μας, το κάναμε σωστά, είχαμε κι άλλες ευκαιρίες για γκολ, όμως δεν πειράζει νικήσαμε με 1-0 και μας φέρνει πιο ψηλά.

Ευχαριστούμε τον κόσμο και τους οργανωμένους που μας βοήθησαν παρά τις καιρικές συνθήκες, καλή συνέχεια στον Παναιτωλικό».Στο ερώτημα τι έχει αλλάξει ο Γιώργος Κούτσης, τόνισε: «Σίγουρα όταν αλλάζει ο προπονητής υπάρχει έξτρα κίνητρο για όλους τους παίκτες, ώστε να αποδείξουν ότι αξίζουν. Η έλευση του κ. Κούτση μας γέμισε με πίστη και πάθος, και βέβαια όταν έρχονται τα αποτελέσματα όλα είναι καλύτερα».

Πως εξηγεί ο Ντίνας, ότι Παναχαϊκή και Παναιτωλικός δεν βρίσκονται ψηλά στην βαθμολογία: «Σίγουρα όλοι όταν παίζουν με την Παναχαική και τον Παναιτωλικό στην έδρα μας προσπαθούν να πάρουν έστω βαθμό. Παίζουν πιο αμυντικά, πιστεύω είναι πλασματική η βαθμολογία, μέχρι το τέλος οι ομάδες θα φτάσουν εκεί που τους αξίζει». Όσο στο αν φοβήθηκαν στο α΄μέρος τον Παναιτωλικό περισσότερο από όσο θα έπρεπε είπε: «Από μέσα δεν έχω εικόνα αν φοβηθήκαμε τον Παναιτωλικό, προσπαθήσαμε και μετά το 20λεπτο παίρναμε πρωτοβουλίες. Ίσως να υπερεκτίσαμε τις δυνατότητες του Παναιτωλικού. Ουσιαστικά δεν απειληθήκαμε».