Δεν είναι δουλειά των κομμάτων αυτού του είδους η αλληλεγγύη

Η επιτροπή αλληλεγγύης που συνέστησε ο ΣΥΡΙΖΑ Αγρινίου ξεκινά τις δράσεις της και για τις μέρες των γιορτών καλεί τους πολίτες ως πράξη αλληλεγγύης να συγκεντρώσουν ένα μπουκάλι λάδι για κάθε άνεργο και ένα δώρο για κάθε παιδί. Σύνθημα της πρωτοβουλίας είναι “κανείς μόνος του στην κρίση”.

Επείδη στο προηγούμενο σχόλιο παρεξηγήθηκα από κάποιους φίλους του ΣΥΡΙΖΑ σήμερα θα τους τα πω διαφορετικά μπας και καταλάβουν το πνεύμα μου. Θυμάμαι τον Αλέξη Τσίπρα πρόσφατα να λέει με αφορμή τις περικοπές στην αυτοδιοίκηση πως “η Αυτοδιοίκηση στραγγαλίζεται”… υποθέτω από αυτό πως στο ΣΥΡΙΖΑ θα συγκινούνται με την προσπάθεια των δήμων να διατηρήσουν τις κοινωνικές τους δομές παρά τις περικοπές και τους αντισυνταγματικά παρακρατηθέντες πόρους από την αυτοδιοίκηση. Αυτό και με δεδομένο πως ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να δείξει την αλληλεγγύη του, με κάνουν αναρωτιέμαι γιατί όλη αυτή η “εκστρατεία αλληλεγγύης” πρέπει να γίνει κάτω από την ταμπέλα και με τα χέρια του ΣΥΡΙΖΑ. Ποια αναγκαιότητα το επιβάλλει; Ας συγκεντρώσουν στο ΣΥΡΙΖΑ όσοι βοήθεια μπορούν και αφού τους ενοχλεί η τόσο πολύ η εκκλησία, ας πάνε να δώσουν τα λάδια στο κοινωνικό παντοπωλείο του δήμου Αγρινίου και ας πάνε τα παιχνίδια στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς. Αντιθέτως αν καταλαβαίνω καλά από την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Αγρινίου, τα συντρόφια θα στηθούν κάποια στιγμή και θα μοιράσουν οι ίδιοι την αλληλεγγύη τους.

Ο ΣΥΡΙΖΑ που ευαγγελίζεται κάτι καινούριο, αν θέλει να προσφέρει μια υπηρεσία στο λαό και την πατρίδα αυτό θα είναι να μας βγάλει από την κρίση. Και αν όχι από την κρίση, τουλάχιστον ας βγάλει από την εξαθλίωση τους εξαθλιωμένους. Αυτή θα πρέπει να είναι δουλειά των κομμάτων και του ΣΥΡΙΖΑ όταν κυβερνήσει. Εκεί σε θέλω! Όλα τα υπόλοιπα θυμίζουν το ΣΚΑΙ του Αλαφούζου… “Όλοι μαζί μπορούμε”, δενδροφυτεύσεις, περιβάλλον, σώζουμε τους διπλανούς, μας σώζουμε τον Παναθηναϊκό, αλλά ο Μπάμπης Παπαδημητρίου θα σας πιπιλάει τα αυτιά με το Μνημόνιο ως άλλος εκπρόσωπος της Τρόϊκας.

Και επειδή ο ΣΥΡΙΖΑ όντως σε κάποια πράγματα ευαγγελίζεται κάτι καινούργιο, για παράδειγμα σε αντίθεση με την παρηκμασμένη ΝΔ που με περίσσιο θράσος ζητά λεφτά από τους δημότες για να λειτουργήσει τα γραφεία της στον Αστακό, στον ΣΥΡΙΖΑ Τριχωνίδας κάνανε τις εκλογές τους σε ένα λογιστικό γραφείο, πολύ πιο τίμιο από το να ζητούν λεφτά για το κόμμα ή να πάρουν δάνειο για να ανοίξουν γραφεία, όπως έκαναν τόσα χρόνια το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ. Γι’ αυτό θα πρέπει να καταλάβουν στο ΣΥΡΙΖΑ πως δεν είναι δουλειά των κομμάτων να κάνουν συσσίτια και κοινωνικά παντοπωλεία και κοινωνικά φαρμακεία… Δουλειά των κομμάτων είναι με αμιγώς πολιτικές πράξεις να δείξουν την αλληλεγγύη τους στο λαό. Την όποια ανεπάρκειά του το κάθε κόμμα -ή και το πολιτικό σύστημα γενικά- δεν θα την καλύψει με το να κάνει συσσίτια… Έλεος πια!

Δ.Π