Αθώος ο φερόμενος ως διαρρήκτης – εμπρηστής στον Άγιο Βλάση !

Αθώο έκρινε το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημελειοδικείο Αγρινίου τον 35χρονο που συνελήφθη χθες από την αστυνομία και κατηγορούνταν για τις κλοπές και τους εμπρησμούς σε εξοχικες κατοικίες στον Αγιο Βλάση. Το δικαστήριο έκρινε πως από την δικογραφία δεν προέκυψε κάποιο στοιχείο που να τον ενοχοποιεί ενώ διάφορα μικροαντικείμενα που βρέθηκαν πάνω του και στο αυτοκίνητό του δεν αποδείχθηκε πως ήταν κλοπιμαία από τις οικίες στις οποίες σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας ο ίδιος αφού πρώτα διέρρηξε στη συνέχεια έκαψε με σκοπό να καλύψει τα ίχνη του.

Πάντως η αστυνομία είχε διαφορετική άποψη και στην επίσημη ανακοίνωσή της που ειρήσθω εν παρόδω βγήκε με καθυστρέρηση σήμετα το πρωί ανεφερε:
Συνελήφθη χθες (18-12-2012) το απόγευμα, στον Άγιο Βλάσιο Τριχωνίδας, από Αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αγίου Βλασίου σε συνεργασία με Αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αγρινίου, ένας ημεδαπός άνδρας ηλικίας 35 ετών σε βάρος του όποιου σχηματίστηκε δικογραφία για διάπραξη κλοπών και εμπρησμών.

Ειδικότερα την 17-12-2012 το απόγευμα, ο δράστης διέρρηξε τρεις εξοχικές κατοικίες στην περιοχή Μπόγρη Αγίου Βλασίου, στις οποίες φεύγοντας έβαλε φωτιά, ενώ παράλληλα επιχείρησε να διαρρήξει άλλα τρία σπίτια στην περιοχή.Από την αστυνομική έρευνα που ενεργήθηκε προέκυψε ότι, δράστης των κλοπών ήταν ο 35χρονος ημεδαπός, ο οποίος εντοπίστηκε την επόμενη ημέρα (18-12-2012) το απόγευμα και συνελήφθη.

Σε έρευνα που ενεργήθηκε στο όχημα του 35χρονου οι αστυνομικοί βρήκαν σχεδόν το σύνολο των αντικειμένων που είχε αφαιρέσει, τα οποία αφού κατασχέθηκαν αποδόθηκαν στους παθόντες. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αγρινίου.Την προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αγρινίου.