Ξαναψηφίστηκε η πρόταση για ένταξη στο Jessica του Ξενία Ναυπακτου

Την έγκριση του σώματος για την υποβολή πρότασης στο πρόγραμμα Jessica για την αξιοποίηση του Ξενία, ζήτησε ο δήμαρχος Ναυπακτίας Γ. Μπουλές.

Ο κ. Μπουλές εξήγησε ότι ουσιαστικά επιβεβαιώνεται η παλιότερη απόφαση που πάρθηκε, αλλά η λήψη νέας αποτελεί αίτημα της Εθνικής Τράπεζας που διαχειρίζεται το πρόγραμμα. Η αντιπολίτευση παρόλο που οι δυο παρατάξεις υπερψήφισαν την πρόταση είχε να καταθέσει παρατηρήσεις, εκφράζοντας αμφιβολία για το κατά πόσο θα υλοποιηθεί αυτό το πρόγραμμα. Ο δήμαρχος κατηγορήθηκε ότι δεν καταθέτει συγκεκριμένο σχέδιο στο πλαίσιο μιας πολιτικής απόφασης για την κατεύθυνση αξιοποίησης του Ξενία.

Η παράταξη του Κ. Καρακώστα εξέφρασε αντιρρήσεις στο σκεπτικό της δημοτικής αρχής «να βάλει στο παιχνίδι» ιδιώτες, την ίδια ώρα που θα μπορούσε να δημιουργήσει έναν πνεύμονα πολιτισμού και πρασίνου στο κέντρο της πόλης με την επαναδημιουργία του «κήπου του Νόβα», αλλά και την λήψη απόφασης χαρακτηρισμού ως διατηρητέου του κτιρίου, ώστε να διασφαλιστεί ότι δεν θα γίνει περαιτέρω δόμηση και τσιμεντοποίηση.

Για έλλειψη πολιτικής θέσης κατηγόρησαν το δήμαρχο και οι άλλες δυο παρατάξεις της μειοψηφίας, αλλά παρόλα αυτά αποφάσισαν να στηρίξουν την πρότασή του, προκειμένου να μην σταθούν εμπόδιο στην πιθανότητα αξιοποίησης του Ξενία.

πηγή : aixmi-news.gr