Χωρίς επεισόδια η αντισυγκέντρωση και η διανομή τροφίμων “μόνο για Έλληνες”

Χωρίς να σημειωθούν επεισόδια ολοκληρώθηκε η δράση της Χρυσής Αυγής στον Άγιο Κωσνσταντινο αλλά και η αντισυγκέντρωση των αντιφασιστών. Μετά το χθεσινό επεισόδιο όπου άγνωστοι με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους, επιτέθηκαν με ρόπαλα σε εστιατόριο στο Αγρίνιο, μέσα στο οποίο βρίσκονταν μέλη της Χρυσής Αυγής, η τοπική αστυνομία έλαβε δρακόντεια μέτρα ασφαλείας για να αποφευχθούν νέα επεισόδια.

Πάντως, τόσο τα μέλη της Χρυσής Αυγής που διένειμαν τρόφιμα στον Άγιο Κωνσταντίνο «μόνο για Έλληνες» με επικεφαλής τον βουλευτή Κ. Μπαρμπαρούση, όσο και οι αντεξουσιαστές που οργάνωσαν συγκέντρωση, διαλύθηκαν, έπειτα από τις πορείες που πραγματοποίησαν το απόγευμα χωρίς να προκληθούν επεισόδια.H αστυνομία νωρίτερα το πρωί είχε προχωρήσει σε τρεις προληπτικές προσαγωγές ατόμων τα οποία στην συνέχεια αφέθηκαν ελεύθερα.

Συγκεκριμένα αι αντιφασίστες πραγματοποίησαν αρχικά συγκέντρωση στην πλατεία Δημάδη την ώρα που η Χρυσή Αυγή διένειμε τρόφιμα μόνο για Έλληνες στην πλατεία του Αγίου Κωνσταντίνου. Στη συνέχεια οι αντιεξουσιαστές θέλησαν να κινηθούν προς τον Άγιο Κωνσταντίνο, ωστόσο στην οδό Ηρώων Πολυτεχνείου η αστυνομία δεν τους επέτρεψε να συνεχίσουν. Στη συνέχεια κινήθηκαν προς τον Άγιο Δημήτριο όπου εκ νέου η αστυνομία δεν τους επέτρεψε να συνεχίσουν προς τα γραφεία της Χρυσής Αυγής. Σημειωτέον πως και τα μέλη της Χρυσής Αυγής μετά τη διανομή των τροφίμων πραγματοποίησαν και εκείνοι με τη σειρά τους πορεία στους κεντρικούς δρόμους του Αγίου Κωνσταντίνου.