Γρίφος για δυνατούς λύτες η εκλογή Προέδρου Δ.Σ. του Δήμου Ξηρομέρου

Αρκετά ενδιαφέρουσα αναμένεται η ειδική συνεδρίαση του Δ.Σ. του Δήμου Ξηρομέρου την Κυριακή στις 6/1. Αιτία η θέση του Προέδρου του Δ.Σ. του Δήμου Ξηρομέρου. Ως γνωστό ο Πρόεδρος του Δ.Σ. σύμφωνα με το άρθρο 64 του Ν. 3852 προτείνεται από τη πλειοψηφούσα παράταξη με εσωτερικές εκλογές παίρνοντας απλά την απόλυτη πλειοψηφία.

Εδώ ακριβώς βρίσκεται και το πρόβλημα με την ύπαρξη διαφωνιών μεταξύ των δημοτικών συμβούλων της παράταξης του Πυθαγόρα Σαμαρά για το ποιο θα είναι το πρόσωπο. Τα διάφορα εν δυνάμει υποψήφια πρόσωπα για την κατάληψη της θέσης του Προέδρου αντιμετωπίζουν από μεμονωμένους συμβούλους άρνηση, για διάφορους λόγους, με αποτέλεσμα να γίνεται πολύ δύσκολο να βρεθεί κάποιος ο οποίος να έχει την ομόφωνη αποδοχή όλων των συμβούλων της πλειοψηφίας. Αν προταθεί από την συμπολίτευση ένα πρόσωπο που δεν έχει την συνολική αποδοχή της πλειοψηφίας, σημαντική θα είναι και η στάση της αντιπολίτευσης στη μυστική ψηφοφορία.

Με ενδιαφέρον αναμένουμε την αντίδραση του Δημάρχου Πυθαγόρα Σαμαρά κατά την διάρκεια της όλης διαδικασίας, μιας εδώ και καιρό βλέπει τη παράταξη του να λειτουργεί με την λογική των βιλαετίων και όχι της παράταξης. Για να δούμε πως θα λυθεί ο γρίφος «Νέος Πρόεδρος Δ.Σ. Δήμου Ξηρομέρου».

Πηγή: mytikaspress.blogspot.gr