Διαψεύδει ο Ιερόθεος

Διαψεύδει ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου κ. Ιερόθεος τα όσα κυκλοφορούν τις τελευταίες ώρες στο διαδίκτυο πως δυσφόρησε όταν μέλος του Συλλόγου φίλων του Μοναστηρίου Μεταμόρφωσης του Σωτήρος, με το οποίο η Μητρόπολη Ναυπάκτου έχει χρόνια αντιπαράθεση, έπιασε πρώτος τον Σταυρό και ο Μητροπολίτης σε ένδειξη διαμαρτυρίας αποχώρησε.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε η Romfea.gr με τον Μητροπολίτη Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιερόθεο, ο Σεβασμιώτατος διαβεβαίωσε ότι τίποτε απ’ όσα λέγονται και γράφονται δε συνέβη και αυτό μπορούν να το επιβεβαιώσουν τόσο ο Δήμαρχος όσο και ο Διοικητής της Αστυνομίας που ήταν παρόντες και οι οποίοι δεν αντιλήφθηκαν το παραμικρό. Η γενικότερη εκτίμηση που υπάρχει είναι πως το “περιστατικό” ήταν προσχεδιασμένο μόνο και μόνο για να δημιουργηθεί θόρυβος και να ξαναέλθει στην επιφάνεια η αντιπαράθεση μεταξύ της Μητρόπολης και της Ι. Μονής.

Άτομα που παρευρέθηκαν στην τελετή κατάδυσης του Σταυρού και με τους οποίους επικοινώνησε η Romfea.gr σημειώνουν πως ο Σεβασμιώτατος πέταξε τον Σταυρό στο νερό και στη συνέχεια αφού καθυστερούσε ο κολυμβητής να το παραδώσει, έδωσε εντολή σ’ έναν ιερέα να τον παραλάβει όταν τον επιστρέψει. Ο κολυμβητής πέταξε (;) τον Σταυρό και από σεβασμό ένας Ρομά τον πήρε και τον επέστρεψε στους ιερείς.

πηγή : ROMFEA.GR