Πήξαμε στις ανακοινώσεις

Από τον Μάρτιο του 2012 έχει ανακοινωθεί η ένταξη στη διαδικασία του «Fast Track» δυο σημαντικών επενδύσεων για την Αιτωλοακαρνανία και τη Δυτική Ελλάδα.

Πρόκειται για την Κατασκευή Φ/Β πάρκων στην περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας αλλά και άλλες περιφέρειες από την Εταιρεία Spes Solaris – Solar Concept A.E αλλά και την επένδυση της ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ Α.Β.Ε.Τ.Ε. με προϋπολογισμό 501.830.000 ευρώ που θα κατασκευάσει αντλησοταμιευτικά συστήματα αποθήκευσης και παραγωγής ενέργειας, ισχύος 587 MW, ΣΤΗΝ ΤΕΧΝΗΤΗ ΛΙΜΝΗ ΚΑΣΤΡΑΚΙΟΥ.

Ένα σχεδόν χρόνο μετά την ανακοίνωση των έργων το υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων τα… ξαναανκοίνωσε λέγοντας ότι «τους επόμενους μήνες θα έχουμε τα πρώτα θετικά σημάδια από την προώθηση μεγάλων επενδύσεων», παραλείποντας βέβαια ότι οι επενδύσεις αυτές -όπως και άλλες – έχουν πρόβλημα στις αδειοδοτήσεις τους και γι’ αυτό δεν έχουν ξεκινήσει ακόμη.

Αντίς λοιπόν το υπουργείο να λύσει τέτοια θέματα ανακοινώνει και ξαναανακοινώνει τα ίδια έργα… Το γιατί το κάνει μάλλον είναι αυτονόητο στα πλαίσια της προσπάθειας να φανεί ότι ανατρέπεται το κλίμα στην οικονομία.