Ομοφωνία για τα έργα, διαφωνία για τις μελέτες

Ενέκρινε χθες ομόφωνα το δημοτικό συμβούλιο Αγρινίου την ένταξη στο ΕΣΠΑ της κατασκευής της Περιμετρικής Οδού Μακρυνείας και τη διαμόρφωση χώρου στο Παλαιό Μύλο Αγρινίου. Επίσης ομόφωνα το δημοτικό συμβούλιο ενέκρινε τις προτάσεις χρηματοδότησης για την κατασκευή υπαίθριου θεάτρου στην Παραβόλα και την ανάπλαση του χώρου της Αγίας Μαρίνας στην Καμαρούλα.

Ωστόσο στη διάρκεια της συζήτησης υπήρξε διαφωνία μεταξύ του δημάρχου Παύλου Μοσχολιού και Λαϊκής Συσπείρωσης αφ’ ενός και αφ΄ετέρου τον κ. Καρακώστα πρώην δήμαρχο Μακρυνείας. Ο Βσίλης Νικάκης εξέφρασε την απορία του για τις πολλές μελέτες που έχουν γίνει για το έργο αλλά και τις επιφυλάξεις του γενικότερα για την υλοποίηση του έργου μετά τις πολλές ανακοινώσεις που έχουν γίνει για το έργο. Από την πλευρά του ο πρώην δήμαρχος Μακρυνείας Β. Καρακώστα σημείωσε με νόημα πως το έργο της περιμετρικής της Μακρυνείας ξεκίνησε από τη θητεία του. “Το βρήκατε από εμάς” ήταν η χαρακτηριστική αποστροφή του.

Ο δήμαρχος Αγρινίου Παύλος Μοσχολιός σημείωσε πως η μελέτη του έργου κόστισε μόλις 85 χιλιάδες ευρώ και υλοποιήθηκε από τις τεχνικές υπηρεσίες του δήμου σε συνεργασία με ιδίωτες μελετητές για κάποια κομμάτια της μελέτης. “Αν γινόταν διαδικασία διαγωνισμού θα κόστιζε το 1/10 του έργου δηλαδή κάπου 1 έως 1,2 εκατομμύρια” πρόσθεσε ο Π. Μοσχολιός. Ακόμη όσον αφορά άλλες μελέτες που έχουν γίνει για το έργο ο δήμαρχος Αγρινίου τόνισε πως καμία δεν ήταν αξιοποιήσιμη για να ενταχθεί το έργο στο ΕΣΠΑ, ενώ κάποιες από αυτές ήταν είτε προκαταρκτικές μελέτες, είτε στο στάδιο της προμελέτης. Ενώ στο Β. Καρακώστα ο Π. Μοσχολιός απάντησε πως βρήκε μελέτη για δρόμο 4 μέτρων, ενώ το έργο που γίνεται τώρα αφορά δρόμο μήκους 17 χιλιομέτρων με 7 μέτρα σταθερό πλάτος δρόμου.

Δ.Π