Ενημερωτική συνάντηση για το Leader – Λιγότερη γραφειοκρατία μέσω της Τριχωνίδα ΑΕ

Άκρως ενδιαφέρουσα ήταν η χθεσινή ενημρωτική εκδήλωση που πραγματοποίησε η Τριχωνίδα ΑΕ στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας σχετικά με την προσέγγιση Leader. Πρόκειται ένα πρόγραμμα αγροτικής και ορεινής ανάπτυξης που απευθύνεται σε μικρές κυρίως επιχειρήσεις και καλύπτει 8 καλλικρατικούς Δήμους των Νομών Ευρυτανίας, Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδας.

Στις δράσεις του προγράμματος περιλαμβάνονται και οι τρεις τομείς της παραγωγής και σύμφωνα με τον Διευθυντής ανάπτυξης και τεχνικής υποστήριξης της Τριχωνίδας Χαράλαμπο Καφρίτσα “ήδη παρατηρείται μια μεταστροφή στο επενδυτικό κλίμα και μάλιστα έχει ήδη εκδηλωθεί ενδιαφέρον κυρίως για τον τομέα της μεταποίησης”. Μάλιστα ο κ. Καφρίτσας τόνισε τα πλεονεκτήματα που προσφέρει η επένδυση μέσω της Τριχωνίδας ΑΕ σημειώνοντας ότι “πλέον οι διαδικασίες έχουν απλοποιηθεί και κάθε επενδυτής θα αντιμετωπίσει πολύ λιγότερη γραφειοκρατία καθώς στο πρόγραμμα δεν εμπλκέκται κανένα υπουργείο παρά μόνο η Τριχωνίδα ΑΕ”. Εντυπωσιακό είναι ότι γεγονός ότι σύμφωνα κ. Καφρίτσα στην φάση υλοποίησης μιας επένδυσης μέσω της Τριχωνίδα ΑΕ ο μέσος χρόνος των πληρωμών είναι μόλις μια εβδομάδα!

Η ομάδα της τοπικής δράσης της Τριχωνίδα Α.Ε που πραγματοποίησε την ενημέρωση αποτελούνταν εκτός από τον διευθυντή ανάπτυξης και τεχνικής υποστήριξης κ. Καφρίτσα και από τους Απόστολο Αυγέρη (γεωπόνος), Σπύρο Σίμο και Μετζετζή Παντελή (πολιτικοί μηχανικοί) αλλά και την Διευθύντρια της εταιρίας κ. Ευφροσύνη Δελή.

Η καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή των προτάσεων είναι η 28η Φεβρουαρίου. Περισότερες πληροφορίες μπορεί να βρεί κανείς στην ιστοσελίδα της Τριχωνίδα Α.Ε