Για την αξιολόγηση και τις κινητοποιήσεις του συζητά ο σύλλογος εκπαιδευτικών Π.Ε Αγρινίου Θέρμου

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η ανοιχτή συζήτηση-εκδήλωση του συλλόγου εκπαιδευτικών Π.Ε Αγρινίου Θέρμου με θέμα την αξιολόγηση στο τεχνικό επιμελητήριο Αιτ/νίας. Το Δ.Σ ευχαριστεί όλους τους συναδέλφους που παρευρέθηκαν στην εκδήλωση καθώς και τους ομιλητές, Αθανασιάδη Χάρη, αναπληρωτή καθηγητή Φ.Π.Ψ του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και Ζορμπά Αχιλλέα, εκπαιδευτικό και εκπρόσωπο του ΠΑΜΕ στο ΙΠΕΜ – ΔΟΕ.
Ο κ. Αχιλλέας Ζορμπάς στην εισήγησή του ανέπτυξε τις θέσεις του ΠΑΜΕ για την αξιολόγηση και τους κινδύνους που εγκυμονεί η μετάβαση στο «νέο σχολείο» της αγοράς και των ιδιωτών φέρνοντας παραδείγματα από την παγκόσμια εμπειρία.

Ο καθηγητής κ. Χάρης Αθανασιάδης προέβη σε μία ολοκληρωμένη επιστημονική ανάλυση της πρότασης για την αξιολόγηση που κατατέθηκε από το υπουργείο καταφέρνοντας την πλήρη αποδόμησή του και ως προς το περιεχόμενο και ως προς τους στόχους του. Στη συνέχεια επιχείρησε να αναδείξει τους σκοπούς που κρύβονται πίσω από το όλο εγχείρημα της αξιολόγησης τη δεδομένη χρονική στιγμή στην Ελλάδα της κρίσης, στο υπό διάλυση Ελληνικό Σχολείο. Ανέδειξε ως κύριο στόχο την δημιουργία του φόβου στο εκπαιδευτικό προσωπικό απέναντι στις δαιδαλώδης και ακατανόητες διαδικασίες της αξιολόγησης στο συγκεκριμένο φόντο της μνημονικής Ελλάδας και του παγκόσμιου νεοφιλελευθερισμού. Ακολούθησαν ενδιαφέρουσες ερωτήσεις και συζήτηση με το κοινό.

Το Δ.Σ καλεί όλους τους συναδέλφους να συμμετέχουν μαζικά σε αυτό τον κύκλο συζητήσεων για τα προβλήματα του κλάδου με επόμενη συνάντηση την Πέμπτη 31/1/2013 και ώρα 18:00 στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Αγρινίου.Θα πραγματοποιηθεί έκτακτη γενική συνέλευση του συλλόγου με θέμα την περαιτέρω αγωνιστική κινητοποίηση του κλάδου όπως αυτή θα κατατεθεί στην συνεδρίαση της ολομέλειας των προέδρων που συγκαλεί η διδασκαλική ομοσπονδία στην Αθήνα.