Από σήμερα σε νέο κόμμα ο Δημήτρης Σταμάτης

Δεν πέρασε πολύς καιρός από την ανεξαρτητοιποίησή του από τους Ανεξάρτητους Έλληνες και ο Δημήτρης Σταμάτης θα βρεθεί σε ένα νέο κόμμα.

Σήμερα αναμένεται να καταθέσουν οι πρώην “Ανεξάρτητοι” Δημήτρης Σταμάτης και Μιχάλης Γιαννάκης
στο Πρωτοδικείο τα χαρτιά για τη δημιουργία νέου πολιτικού φορέα και μάλιστα θα είναι σύμφωαν με την Real News οι μόνοι πολιτικοί που θα υπογράψουν το καταστατικό. Επίσης σύμφαωνα με την ίδια εφημερίδα ο αιτωλοακαρνάνας πολιτικός δεν πρόκειται να πολιτευτεί. Το όνομα κρατείται ακόμα και αυτή τη στιγμή επτασφράγιστο μυστικό, ενώ το καταστατικό θα υπογράφουν 21 προσωπικότητες από όλους τους επαγγελματικούς χώρους. Όπως έγραψε και η Real News την Κυριακή, πρόκειται για ένα think tank που θα μετεξελιχθεί αργότερα σε κόμμα.

Προς το παρόν, τα πολιτικά στελέχη που αποχώρησαν από τους Ανεξάρτητους Έλληνες δεν βγαίνουν στο “προσκήνιο”. Δηλαδή, οι Χρήστος Ζώης, Γιάννης Μανώλης, Γιάννης Κουράκος και ο διαγραφείς από τη ΝΔ Νίκος Σταυρογιάννης. Κι αυτό γιατί θέλουν να περάσουν το μήνυμα ότι ανοίγουν το δρόμο στην κοινωνία. Στόχος τους είναι η ίδρυση ενός κόμματος αρχών, με ισχυρό καταστατικό. Γι αυτό θα προηγηθεί το κόμμα και θα ακολουθήσει ο αρχηγός.

Πάντως ο Δημήτρης Σταμάτης που έχει μεταπηδήσει σε λιγότερο από 12μήνες από τρία κόμματα (το αυριανό είναι το τρίτο μετά τη ΝΔ και τους ΑΝΕΛ) θα έχει την ευκαιρία να μεταλαμπαδεύσει πολλές από τις εμπειρίες του στο φαινόμενο της μεταπήδησης στο νέο think tank…