Η σοφία του δημοτικού συμβουλίου Ναυπακτίας

Το δημοτικό συμβούλιο Ναυπακτίας την περασμένη Δευτέρα πήρε μια πολύ σοφή απόφαση! Πήρε την απόφαση να ΜΗΝ στείλει το πόρισμα των ορκωτών λογιστών μετά την εκκαθάριση της αμαρτωλής ΑΝ.ΝΑ (της αναπτυξιακής εταιρείας του πρώην δήμου Ναυπάκτου) στους οικονομικούς εισαγγελείς και στον επιθεωρητή δημόσιας διοίκησης για να αποδωθούν τυχόν ποινικές ευθύνες.

Η απόφαση αυτή είναι σωστή, γιατί σκεφτείτε ανάμεσα στη λίστα Λαγκάρντ και όλα τα άλλα να είχαν ο Πεπόνης και ο Μουζακίτης να ασχοληθούν και με το σχεδόν μισό εκατομμύριο ευρώ φέσι της ΑΝ.ΝΑ….

Η περιβόητη ΑΝ.ΝΑ που διοργάνωνε τις εκδηλώσεις της Ναυμαχίας και είχε ως προμηθευτές της τους επιχειρηματίες της πόλης, λειτουργούσε χωρίς ασφαλιστική και φορολογική ενημερώτητα, χωρίς παραστατικά (!) και πιθανόν με εικονικά τιμολόγια… Στο μιλητό λοιπόν κάποιοι επιχειρηματίες προμήθευαν την ΑΝ.ΝΑ… Τι προπμήθευαν και τι χρέωναν ένας θεός ξέρει… Όπως καταλαβαίνει κανείς η ρήση του Πάγκαλου ισχύει για την ΑΝ.ΝΑ και τους Ναυπάκτιους προμηθευτές της.

Επομένως δικαιολογείται η άποψη που ακούστηκε “είναι δυνατόν ενώ τους χρωστάμε λεφτά να τους στείλουμε και το ΣΔΟΕ;” Όχι φυσικά τι λέτε!!! Στην εποχή του μνημονίου να μιλήσουμε για φοροδιαφυγή;;;; Αν έχουμε κράτος κανείς από τους απλήρωτους προμηθευτές στα δικαστήρια δεν θα τολμήσει να πάει στα δικαστήρια…. Γιατί δεν αν είχαμε κράτος θα τους έλεγε “κύριε προμήθευσες χωρίς παραστατικά, χωρίς ΦΠΑ και τώρα ζητάς και τα ρέστα; Πλήρωσε πρόστιμο!”

Αν βέβαια είχαμε κράτος… θα παρέμβαινε ο εισαγγελέας μόνος του!