H αξία του νικημένου δίνει κύρος στο νικητή

“H αξία του νικημένου δίνει κύρος στο νικητή…”. Με αυτή τη φράση το τμήματ χάντμπολ ανδρών του Παναιτωλικού “κλείνει” τον αγώνα της περασμένης Κυριακής με την Αναγέννηση Άρτας, που είχε δυναμιτίσει με ανακοίνωσή της κατά των οργανομένων του Παναιτωλικού η αρτινή ομάδα.

Αναλυτικά :
Την Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2013, στο Δ.Α.Κ. Αγρινίου, για την 9η αγωνιστική του Πρωταθλήματος της Β΄ Εθνικής Κατηγορίας Ανδρών Ελλάδος, συναντήθηκαν οι ομάδες «ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ Γ.Φ.Σ.» με την «ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΑΡΤΑΣ». Δύο επαρχιακές ομάδες, μακριά από την πρωτεύουσα Αθήνα, μακριά από τα κέντρα αποφάσεων και την μεγάλη αγορά, μακριά από τους πλούσιους χορηγούς, μακριά από τον στυγνό επαγγελματισμό παραγόντων – προπονητών – παικτών. Δύο Ομάδες που σ’ αυτές τις συνθήκες οικονομικής ανέχειας για την Πατρίδα μας, όχι μόνο επιβιώνουν και διατηρούν αγωνιστικά τμήματα, αλλά με μια πολιτεία απούσα σηκώνουν το βάρος της Αθλητικής Διαπαιδαγώγησης των παιδιών μας.

Οι δύο αυτές Ομάδες, ξεφεύγοντας από την εμμονή της νίκης, συνειδητοποίησαν και με το παράδειγμά τους δίδαξαν σε όλους, το πιο παλιό, κρυφό και σημαντικό μυστικό του παιχνιδιού. Πως δηλαδή και η αντίθετη ομάδα κατά βάθος δεν είναι αντίπαλη, αλλά συνεργάζεται μαζί σου. Γιατί χωρίς αυτή δε θα υπήρχε παιχνίδι. Και ότι πιο αγνό και υψηλά ηθικό μπορεί να μας μάθει το παιχνίδι είναι πως ο ανώτατος σκοπός του δεν είναι η νίκη αλλά πως θα μάθεις να μάχεσαι γι’ αυτήν, πως θα την δεχτείς αν έρθει και πόσο περήφανα θα σταθείς απέναντι στη ήττα.

Ευχαριστούμε την «ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΑΡΤΑΣ» που μετά το όμορφο και δυνατό παιχνίδι ανάμεσά μας με πραγματικό νικητή το Άθλημα της Χειροσφαίρισης, αναγνώρισε τις προσπάθειες που κάνουμε στον εξοστρακισμό της βίας από τους αθλητικούς χώρους. Μακάρι αυτές οι προσπάθειες να έχουν πάντα αποτέλεσμα και να γίνονται αγώνες όπως αυτός της Κυριακής σε κατάμεστα γήπεδα, με ατμόσφαιρα που δίνει κίνητρο στους αθλητές αλλά με σεβασμό στον φιλοξενούμενο και με αναγνώριση των προσπαθειών και των δύο ομάδων. Αυτός είναι ο δρόμος για την υγιή ανάπτυξη του Αθλήματός μας. Δεσμευόμαστε ότι αυτή τη φιλοξενία θα προσφέρουμε σε κάθε ομάδα που θα έρθει στην πόλη μας.

Συμπαραστάτης σ’ αυτή την προσπάθεια ήταν και παραμένει ο αγνός και πιστός φίλαθλος του Παναιτωλικού μας, αρωγός του ερασιτεχνικού αθλητισμού που και οι δύο υπηρετούμε. Το μεγαλύτερο κίνητρό μας είναι να κάνουμε τον κόσμο μας να φωνάζει πιο δυνατά και περήφανα το όνομα της Ομάδας μας.

Ευχόμαστε ολόψυχα ο άτυχος τραυματισμός του συναθλητή μας από την Άρτα να αποδειχτεί πολύ μικρός για να τον κρατήσει μακριά από το αγαπημένο του Άθλημα. Θερμές ευχές για γρήγορη και πλήρη αποκατάσταση.