Φάρμακα στο Κοινωνικό Ιατρείο του Δήμου Αγρινίου πρόσφεραν οι πρόσκοποι

«ΕΣΟ ΕΤΟΙΜΟΣ»
Με αυτό το σύνθημα απάντησαν για μία ακόμη φορά οι Πρόσκοποι του 1ου Συστήματος Προσκόπων Αγρινίου. Και πως αλλιώς θα μπορούσε να είναι αφού και πάλι δήλωσαν «έτοιμοι» και «παρόντες» στις δύσκολες στιγμές που αντιμετωπίζει η κοινωνία μας αλλά και γενικότερα η Χώρα μας.

Έτσι και το περασμένο Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2013, μια αντιπροσωπία Προσκόπων του 1ου Συστήματος Προσκόπων Αγρινίου παρέδωσε στο Κοινωνικό Ιατρείο και Φαρμακείο του Δήμου Αγρινίου μια αρκετά μεγάλη ποσότητα φαρμάκων. Η ποσότητα ξάφνιασε ακόμη και τους υπαλλήλους του Κοινωνικού Ιατρείου, οι οποίοι εξέφρασαν τις ευχαριστίες τους αναφέροντας ότι ήρθαν πάνω στην κατάλληλη στιγμή, αφού οι ανάγκες των συμπολιτών μας είναι αυξημένες.

Τα φάρμακα είναι προσφορά κάθε ανώνυμου Αγρινιώτη που ευαισθητοποιήθηκε στο κάλεσμα των Προσκόπων του Αγρινίου. Η προσπάθεια αυτή ήδη διανύει το δεύτερο χρόνο και ξεκίνησε μετά από την ανταπόκριση των Προσκόπων στο κάλεσμα των «Γιατρών του Κόσμου» το 2011, που ζητούσαν φάρμακα για να καλύψουν ανάγκες συνανθρώπων μας δυστυχώς εντός της Ελλάδας εξαιτίας της οικονομικής κρίσης. Οι Πρόσκοποι του Αγρινίου ανταποκρινόμενοι τότε, έστειλαν μια ποσότητα φαρμάκων (7 κιβώτια) με την βοήθεια της γνωστής εταιρείας ταχυμεταφορών «ΓΕΝΙΚΗ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΗ» που τα μετέφερε αφιλοκερδώς. Μετά την ανακοίνωση λειτουργίας του Κοινωνικού Ιατρείου του Δήμου Αγρινίου δεν μπορούσαν παρά να ανταποκριθούν και να στηρίξουν αυτό το θεσμό που θα ανακούφιζε τους συμπολίτες μας Αγρινιώτες. Tοποθέτησαν στη Δ.Ε.Υ.Α.Α (Βότση 7) και στο Ταχυδρομείο Αγρινίου (Πλατεία Ειρήνης) ειδικά κουτιά συλλογής φαρμάκων όπου κάθε Αγρινιώτης μπορούσε και φυσικά μπορεί ακόμη, να αφήσει όσα φάρμακα του ήταν «άχρηστα» για τον ίδιο, αλλά απαραίτητα για κάποιον άλλον που τα είχε ανάγκη αλλά η οικονομική του κατάσταση δεν του επέτρεπε να τα προμηθευτεί.

Τόσο η οργάνωση «Γιατροί του Κόσμου» όσο και ο Δήμος Αγρινίου μέσω της αρμόδιας Αντιδημάρχου κας Μαργαρίτας Σερπάνου ευχαρίστησαν τους Προσκόπους του Αγρινίου με μια λιτή και σεμνή επιστολή, για την μεγάλη τους προσφορά στους συνανθρώπους μας.