Κινητοποιήσεις για το ΤΕΙ σε Μεσολόγγι και Ναύπακτο [video]

Μεσολόγγι: Θα φτάσουμε στα άκρα για το ΤΕΙ / Ούτε ένα βήμα πίσω για την έδρα / Θα κηρυχθούν ανεπιθύμητοι οι βουλευτές, αν δεν στηρίξουν τις διεκδικήσεις του νομού

Ανυποχώρητοι είναι οι φορείς του Μεσολογγίου και γενικότερα του νομού Αιτωλοακαρνανίας για το σχέδιο «Αθηνά», του οποίου, με κινητοποιήσεις, ζητούν την απόσυρση. Για το λόγο αυτό το τελευταίο διάστημα πραγματοποιήθηκαν μια σειρά δυναμικών κινητοποιήσεων που θα φθάσουν στα άκρα, αν το υπουργείο παιδείας δεν αποσύρει το σχέδιο που πλήττει την Αιτωλ/νία, καταργώντας και τα δύο τριτοβάθμια εκπαιδευτικά ίδρυματα. Σήμερα πραγματοποιήθηκαν συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στις κεντρικές πλατείες των τριών μεγάλων πόλεων: Αγρίνιο, Μεσολόγγι, Ναύπακτος, απ’ όπου οι συγκεντρωμένοι διατράνωσαν τη φωνή τους. Στο Μεσολόγγι η συγκέντρωση ήταν δυναμική και οι εκατοντάδες συγκεντρωμένοι εμφανίστηκαν αποφασισμένοι να μην υποχωρήσουν, προκειμένου να πείσουν το υπουργείο για την διατήρηση της έδρας του ΤΕΙ στο Μεσολόγγι.

Ο δήμαρχος Μεσολογγίου Παν. Κατσούλης στην ομιλία του έστειλε σαφές μήνυμα προς το υπουργείο ότι η πόλη δεν πρόκειται να κάνει ούτε ένα βήμα πίσω στη διεκδίκησή της, ενώ η κλιμάκωση των κινητοποιήσεων θα είναι γεγονός το επόμενο διάστημα. Όλοι είναι αποφασισμένοι να οργανώσουν συγκέντρωση έξω από το υπουργείο την επόμενη εβδομάδα, όταν και θα εισαχθεί στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής το σχέδιο προς συζήτηση. Ταυτόχρονα ο δήμαρχος έστειλε μήνυμα και προς το πολιτικό προσωπικό του νομού λέγοντας ότι: «αν δεν αντιδράσουν δεν θα είναι μόνο ανεπιθύμητοι, αλλά θα είναι και δακτυλοδεικτούμενοι. Δεν θα ξαναπεράσουν τη γέφυρα της Αιτωλοακαρνανίας».

Πρόσθεσε δε ότι δεν αποτελεί δικαιολογία για τους Βουλευτές το γεγονός ότι το σχέδιο «Αθηνά» δεν θα πάει ως νομοσχέδιο για ψήφιση στη Βουλή, αλλά ως πράξη νομοθετικού περιεχομένου στην επιτροπή μορφωτικών υποθέσεων για γνωμοδότηση και στη συνέχεια θα εκδοθεί Προεδρικό Διάταγμα. Όπως υπογράμμισε ο δήμαρχος δεν μπορούν να κρυφτούν πίσω από το δάχτυλό του, διότι μπορούν να εκφράσουν την αντίδραση τους αποσύροντας την εμπιστοσύνη τους από την κυβέρνηση. Επειδή δεν βρέθηκε κανείς στο πλευρό των Αιτωλοακαρνάνων σε αυτή τη δύσκολη φάση τότε και η κοινωνία έχει αποφασίσει «να τους κάνει τη ζωή δύσκολη».

Στο μεταξύ το θέμα αυτό συζητήθηκε και στο δημοτικό συμβούλιο όπου όλοι αποφάσισαν να κλιμακώσουν τον αγώνα και να βρίσκονται επί ποδός πολέμου για το διάστημα που απομένει μέχρι την ολοκλήρωση της διαδικασίας. «Δεν θα κάνουμε ούτε ένα βήμα πίσω υπογράμμισε με φανερή δυσαρέσκεια ο κ. Κατσούλης, αλλά και όλοι οι συγκεντρωμένοι, που μαζί με τους Αιτωλοακαρνάνες της Αθήνας θα βρεθούν την επόμενη εβδομάδα στα κέντρα λήψης αποφάσεων προκειμένου να ακουστεί η φωνή τους…

πηγή : aixmi-news.gr


Διαμαρτυρία στην Πλατεία Φαρμάκη για το κλείσιμο του ΤΕΣΥΔ
Διαμαρτυρία στην Πλατεία Φαρμάκη για το κλείσιμο του ΤΕΣΥΔ, πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι. Η βροχή δεν επέτρεψε σε πολλούς συμπολίτες μας να βρεθούν και αυτή στην κεντρική πλατεία, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για το λουκέτο που βάζει το Υπουργείο Παιδείας στο ΤΕΣΥΔ.

πηγή : nafsclick.blogspot.gr