ΑΠΕ: Η Ελλάδα λιγότερο ελκυστικός επενδυτικός προορισμός

Η Ελλάδα κατετάγη στην 22η θέση της έκθεσης της Ernst&Young για τους ελκυστικούς προορισμούς επενδύσεων στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας.Στην τελευταία έκθεση της E&Y η χώρα μας είχε καταλάβει την 20η θέση.

Αναλυτικότερα, η Ελλάδα συγκέντρωσε, 43,3 βαθμούς ελκυστικότητας συνολικά για τις ΑΠΕ στην κλίμακα των 100.Τα φωτοβολταϊκά στην Ελλάδα συγκέντρωσαν τη μεγαλύτερη βαθμολογία στη λίστα της Ernst&Young με 48 μονάδες.Από την άλλη πλευρά το μικρότερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν η γεωθερμία με 25 βαθμούς, η συγκεντρωτική ηλιακή ενέργεια (33) και τα υπεράκτια αιολικά (33).Στην κορυφή της λίστας, όσον αφορά το συνολικό τομέα των ΑΠΕ παραμένουν η Κίνα (με δείκτη ελκυστικότητας 70,1), η Γερμανία (με δείκτη 65,6) και οι ΗΠΑ (με δείκτη 64,9). Ωστόσο, στην περίπτωση ειδικότερα των φωτοβολταϊκών, οι ΗΠΑ παίρνουν τα ηνία, ανεβαίνοντας στην πρώτη θέση.

Ο δείκτης της Ernst&Young περιλαμβάνει 40 χώρες και μετρά την ελκυστικότητα της αγοράς ανανεώσιμης ενέργειας, τις ενεργειακές υποδομές και την καταλληλότητα των μεμονωμένων επενδύσεων ΑΠΕ.

πηγή : econews.gr