Εθελοντικά προσπαθούν να επαναλειτουργήσουν το ακτινολογικό στο Κ.Υ. Αιτωλικού

Ως γνώστον η κρίση και τα μνημόνια έχει πλήξει καίρια των τομέα της Υγείας. Την “πολυτέλεια” ενός ακτινολογικού εργαστηρίου προσπαθούν να επαναφέρουν εθελοντές στο κέντρο υγείας Αιτωλικού. Το εργαστήριο υπάρχει όχι όμως και προσωπικό να λειτουργήσει το εργαστήριο. Ο Διευθυντής του Κέντρου Υγείας του Αιτωλικού
Γ. Αναγνωστόπουλος με επιστολή του προς τον διοικητή του νοσοκομείου ζητά την απαρραίτητη στήριξη ώστε να λειτουργήσει ξανά “το Ακτινολογικό Εργαστήριο με συνταξιούχους πρώην υπαλλήλους, εθελοντικά (τεχνολόγο ακτινολόγο – ηλεκτρολόγο) ώστε να εκτελούνται ακτινογραφικές πράξεις χαμηλού κόστους”.

“Το κόστος, για όποιον θέλει να εξεταστεί στην μονάδα, θα αφορά μόνο έξοδα. Τα οποία θα καθορίζονται απ’ τη σχέση: «μετακίνηση–γρήγορη εξυπηρέτηση–ολοκληρωμένη προκαθορισμένη εξέταση» οπότε θα είναι συμφέρον για όλους. Έτσι θα πετύχουμε την κάλυψη του πληθυσμού με ελάχιστο τίμημα, ενώ θα έχουμε την δυνατότητα να καλύψουμε και κάποιες περιπτώσεις πραγματικά απόρων” τονίζει στην επιστολή του ο Διευθυντής του Κέντρου Υγείας του Αιτωλικού.