Οργή στο Μεσολόγγι : Εκδικούνται το ΤΕΙ Μεσολογγίου για τις επιδόσεις του

Οργισμένος και αηδιασμένος από το σχέδιο «Αθηνά», έτσι όπως διαμορφώθηκε, δήλωσε ο δήμαρχος Μεσολογγίου Παν. Κατσούλης στη συνέντευξη τύπου που παραχωρήθηκε πριν από λίγη ώρα στο ΤΕΙ Μεσολογγίου.

Το τελικό σχέδιο «Αθηνά» φαίνεται ότι διαμορφώθηκε βάση πελατειακών και ρουσφετολογικών κριτηρίων, εγκληματώντας απέναντι στο ΤΕΙ Μεσολογγίου το οποίο σταδιακά σβήνει από το χάρτη της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Σύμφωνα με αυτό στο Μεσολόγγι μένουν τρία από τα οκτώ τμήματα και είναι: Το τμήμα Υδάτινων Πόρων, το τμήμα Λογιστικής και το τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων. Το παράλογο σε όλο το σχεδιασμό είναι ότι το τμήμα Θερμοκηπιακών Καλλιεργειών μεταφέρεται στην Αμαλιάδα, όπου ουσιαστικά δημιουργείται ένα νέο τμήμα. Αυτό, όπως ειπώθηκε, στη συνέντευξη τύπου, δεν αποτελεί εξοικονόμηση πόρων, αλλά σπατάλη, διότι απαξιώνει μια τεράστια υποδομή που είχε δημιουργηθεί στο Μεσολόγγι και η οποία κόστισε αρκετά χρήματα.

Στη συνέντευξη τύπου συμμετείχαν ο πρόεδρος του ΤΕΙ Μεσολογγίου Ευ. Πολίτης Στεργίου, ο δήμαρχος Μεσολογγίου Παν. Κατσούλης, ο αντιδήμαρχος Ναυπακτίας Κ. Σταυρόπουλος ,πρόεδροι τμημάτων και καθηγητές. Όλοι εμφανίστηκαν εξαγριωμένοι με την απόφαση του υπουργείου και δήλωσαν ότι θα αγωνιστούν μέχρι τέλους για να αποτραπεί αυτό το έγκλημα. Ο κ. Κατσούλης υπογράμμισε ότι: «Είναι προφανές ότι από το συμπληρωματικό σχέδιο μας θεωρούν και μας εκτιμούν ως πειθήνιους, ανεγκέφαλους και ηλίθιους υπηκόους. Δεν είναι δυνατόν να μας λένε ότι συζητάμε και διαβουλευόμαστε, ζητώντας τις προτάσεις μας και τελικά να αποδεικνύεται ότι μας έταζαν, αλλά από την άλλη πλευρά ικανοποιούσαν πελατειακά ρουσφέτια».

Συνεχίζοντας ο κ. Κατσούλης υπογράμμισε ότι οι προθέσεις της κυβέρνησης ήταν να διαλύσει αξιόλογες σχολές με άριστες κριτικές, συγκεντρώνοντας τες σιγά σιγά στα μεγάλα αστικά κέντρα. «Αν δεν κατοχυρωθεί η αυτονομία του ΤΕΙ οδεύει προς την αυτοκτονία του», πρόσθεσε ο κ. Κατσούλης και καταφέρθηκε και εναντίον των Βουλευτών, όπως άλλωστε έκαναν και άλλοι από τους παραβρισκόμενους, λέγοντας ότι πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Πρόσθεσε μάλιστα ότι η αυριανή κινητοποίηση έξω από τη Βουλή δεν θα είναι η τελευταία, αλλά στο Μεσολόγγι θα γίνουν πράγματα αντίστοιχα με τη συμπεριφορά τους προς τους Μεσολογγίτες. Γι΄ αυτό κάλεσε όλους να συμμετέχουν στην αυριανή συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Αθήνα.

πηγή : aixmi-news.gr