Αμετακίνητοι οι απεργοί πείνας στο Μεσολόγγι

Για 4η ημέρα οι απεργοί πείνας του Μεσολογγίου αγωνίζονται, με κίνδυνο της υγείας τους, να ακουστεί το δίκιο της πόλης και του ΤΕΙ. Συνεχίζουν ακάθεκτοι παρόλο που τα σημάδια ολοένα και γίνονται πιο εμφανή. Σε καμία περίπτωση, όπως δηλώνουν, δεν θα κάνουν πίσω μέχρι να φθάσει η φωνή τους στην Αθήνα. Ωστόσο όμως ελάχιστα κεντρικά ΜΜΕ ήταν αυτά που ασχολήθηκαν μαζί τους. Τα λεγόμενα μεγάλα κανάλια προτιμούν πιο χλιαρά θέματα, παρά να προβάλλουν τα σημαντικά ζητήματα της πόλης της Θυσίας και της Ελευθερίας.

Ο δήμαρχος Π. Κατσούλης δηλώνει ότι ακόμα αντέχει και θα αντέξει μέχρι το τέλος, ενώ οι δύο άλλοι απεργοί, εμφανίζουν σημάδια κόπωσης. Ωστόσο όμως το ηθικό τους είναι ακμαιότατο και δεν προτίθενται να κάνουν πίσω, ακόμα και αν είναι να βγουν με ασθενοφόρο από την Πινακοθήκη του Μεσολογγίου, όπως κατ’ επανάληψη έχουν δηλώσει. Ο καθηγητής του ΘΕ.ΚΑ. Φ. Τσιφοπανόπουλος, ο οποίος αντιμετώπιζε ήδη κάποια προβλήματα υγείας έχει ήδη αρχίσει να καταβάλλεται. Παρόλα αυτά δηλώνει ότι θα συνεχίσει και θα παραμείνει στην Πινακοθήκη μέχρι τέλους. «Μόνο με ασθενοφόρο θα φύγω από δω», δηλώνει ο ίδιος. Οι απεργοί λαμβάνουν μόνο υγρά, νερό και καφέ.

Παράλληλα εντείνονται οι κινητοποιήσεις κατά του σχεδίου Αθηνά, μετά από απόφαση που πάρθηκε στη σύσκεψη της Συντονιστικής Επιτροπής Δήμου και Φορέων, παρουσία πολιτών. Κατά την σύσκεψη αποφασίστηκε την Παρασκευή 15 Μαρτίου και ώρα 2:00 μμ, η διοργάνωση Παναιτωλοακαρνανικής Συγκέντρωσης Διαμαρτυρίας και συμπαράστασης στους Απεργούς Πείνας που διανύουν την τέταρτη ημέρα αγώνα, αλλά και Λαϊκή Συνέλευση στις 6:00 μμ την ιδία μέρα στο Τρικούπειο Πολιτιστικό Κέντρο Μεσολογγίου.

Οι εργαζόμενοι στις “Ελ. Αλυκές” στο πλευρό του Π. Κατσούλη
To Σωματείο Εργαζομένων της Εταιρείας «ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΑΛΥΚΕΣ Α.Ε.» συμπαρίστανται και δηλώνει αλληλέγγυο στον δίκαιο αγώνα του δημάρχου της Ι.Π. Μεσολογγίου, που βρίσκεται σε απεργία πείνας, καθώς και όλων όσων αντιτίθεται και διαδηλώνουν ενάντια στο σχέδιο «ΑΘΗΝΑ», που υποβαθμίζει τα ΤΕΙ Μεσολογγίου, πλήττει τους σπουδαστές και τις οικογένειές τους και οδηγεί σε μαρασμό την τοπική κοινωνία.

με πλήροφορίες από aixmi-news.gr