Νέος γύρος κόντρας Λιμενικού Ταμείου και Ναυτικού Ομίλου Μεσολογγίου

Φουντώνει η κόντρα ανέμεσα στο Λιμενικό Ταμείο και το ΝΟΜ με αφορμή παραχωρήσεις στο λιμάνι Μεσολογγίου. Το ΛΤ δημοσιεύει επιστολή του ΝΟΜ προς τον κ. Αγγελάκα σημειώνοντας ότι στρέφεται κατά των συμφερόντων της πόλης. Ο ΝΟΜ στην επιστολή του καλεί τον κ. Αγγελάκα να αντικαταστήσει τη Λιμενική Επιτροπή και να ακυρώσει τις παραχωρήσεις του ΛΤ στο λιμάνι.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Λιμενικού Ταμείου:
“Ιδού οι τοπικοί συμβουλάτορες του κ. Αγγελάκα – Να ποιοι στρέφονται κατά των συμφερόντων της πόλης – τους παραδίδουμε στην κρίση της κοινωνίας του Μεσολογγίου – άξιος ο μισθός τους!”.
Την επομένη, δηλαδή 22-2-2013, της επικύρωσης των δημοπρασιών για την παραχώρηση χώρων στο Λιμάνι Μεσολογγίου οι κ.κ. του Ναυτικού Ομίλου Μεσολογγίου απέστειλαν νέα καταγγελία στον κ. Αγγελάκα, καλώντας τον αφ’ ενός μεν να καταργήσει σύντομα (!) την Λιμενική Επιτροπή Αιτωλ/νίας και αφ’ ετέρου να ακυρώσει κάθε νέα απόπειρα “μπαχαλοποίησης” του Λιμένος!
Παραδίδουμε στην κρίση των πολιτών του Μεσολογγίου και της ευρύτερης περιοχής τους επίσημους τοπικούς συμβουλάτορες του κ. Αγγελάκα για να γίνει κατανοητό σε όλους ποιοι στρέφονται ευθέως κατά των συμφερόντων της πόλης με ό,τι αυτό συνεπάγεται.
Άξιος ο μισθός τους!
Η ενδιαφέρουσα συνέχεια κύριοι στις αίθουσες των δικαστηρίων…

Στην επιστολή του Ν.Ο.Μ αναφέρονται αναλυτικά τα εξής:
“Κύριε Γενικέ
Γνωρίζετε τα προβλήματα στο λιμένα Μεσολογγίου για τα οποία ευθύνεται εξ’ ολοκλήρου η νυν Λιμενική Επιτροπή. (ελπίζουμε, η αλλαγή της να γίνει σύντομα!).

Σας γνωρίζουμε επιπλέον ότι, αυτή η ανεκδιήγητη Λ.Ε. προχώρησε σε δημοπρασία δύο ακόμα χώρων στην λιμενική ζώνη (από τους τελευταίους εναπομείναντες) χωρίς απολύτως κανένα σχέδιο και χωροταξική μελέτη για την αναβάθμιση του λιμένος.

Το ισόβιο μέλος της Λ.Ε., ο Πρόεδρος Πάνος Παπαδόπουλος της «Αριστεράς και της Προόδου» ολοκλήρωσε χθες 21/2/2013 τον διαγωνισμό παραχώρησης. Παρουσιάστηκαν μόνο δύο υποψήφιοι γνωστοί του και με το ελάχιστο τίμημα, έδωσε στον έναν, χώρο για αναψυκτήριο όπου υπάρχει γήπεδο beach Volley πληρωμένο και από τον Ναυτικό όμιλο και στο δεύτερο παραχωρεί για εστιατόριο, ένα άλσος από ευκαλύπτους και πεύκα (πρέπει να κοπούν όλα για να δημιουργηθεί ελεύθερος χώρος).

Προσέξτε!! Ο χώρος που προορίζεται για εστιατόριο είναι περιφραγμένος – απομονωμένος, απέναντι από τον εμπορικό προβλήτα, με μόνιμα σύννεφα σκόνης, λόγω φορτοεκφορτώσεων!!

Πριν ο Παπαδόπουλος χάσει τον έλεγχο της Λ.Ε. έσπευσε να τακτοποιήσει εκκρεμότητές του στο λιμένα Μεσολογγίου. Την ίδια σπουδή επέδειξε και για τον λιμένα Ναυπάκτου, δημοπρατώντας μελέτη – αμελέτητων για την Μαρίνα Ναυπάκτου (δεν αποκλείεται να δούμε και μελέτη για την Μαρίνα την… Σαλονικιά!) και ηλεκτροφωτισμό του λιμένα, ξεσηκώνοντας τους Ναυπάκτιους εναντίον του, λίγο πριν πάρουν στα χέρια τους το ΦΕΚ!! (γνωρίζετε ότι έχει συσταθεί Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Ναυπακτίας). Δημοπράτησε εσπευσμένα και στον Μύτικα (τόπο καταγωγής του).

Θυμίζουμε ότι όταν αναβαθμίστηκε σε πρόεδρο με ψήφους του «σάπιου πολιτικού συστήματος», ανακοίνωσε με την ευχέρεια του αριστερού διανοουμένου και ανάλογο γελάκι, (αλωπεκής) μέγα χωροταξικό σχέδιο για τον λιμένα.

Τα σχέδια του Ν. Ομίλου (πρόσβαση στο λιμένα κ.α) είναι παγωμένα επειδή «σηκώσαμε» το θέμα «Μαρίνα» και αναδείξαμε τις ευθύνες του. Για να τεκμηριώσουμε τα παραπάνω σας επισημαίνουμε ότι ο Νόμος 4067/2012 (νέος οικοδομικός κανονισμός), ορίζει ότι για τις εκτός σχεδίου κατασκευές το εμβαδόν του γηπέδου πρέπει να είναι τουλάχιστον 4 στρέμματα. Στην συγκεκριμένη λιμενική ζώνη δεν μπορεί να γίνει κατάτμηση στο ένα στρέμμα. (όλοι είναι παράνομοι στην Λ.Ζ και προσπαθεί τώρα να συνεχίσει την παρανομία) οι τελευταίοι «πλειοδομειοδότες» δεν θα πάρουν ποτέ άδεια (σχετικά άρθρα 8 παραγρ. 3 και 22 παραγρ. 1γ).

Πρέπει επειγόντως να ακυρώσετε τη νέα απόπειρα μπαχαλοποίησης του λιμένος!